ODIGRAO SJAJAN TURNIR I OTIŠAO U SUZAMA: / Nakon ispadanja s Eura reprezentacija u potrazi za kapetanom

Image
Foto: AFP, FRANCISCO LEONG
26.6.2016.
9:02
AFP, FRANCISCO LEONG
VOYO logo

Najavljeno je bilo da će se kapetan reprezentacije oprostiti od dresa koji je na sebe prvi puta navukao prije četrnaest godina, a premda posljednjih godina često osporavan Srna je u Francuskoj dokazao da svoje mjesto u momčadi nije imao samo na račun starih zasluga. Odigrao je dobar turnir, posebice stavi li se on u kontekst životne tragedije koja ga je nedavno zadesila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetansku vrpcu dobio 2009.

Srni je nakon utakmice protiv Turske preminuo otac, no kapetan je smogao snage, vratio se u Francusku kako bi ispunio očevu želju i odradio je turnir do kraja.

Prošao je sve dobne kategorije hrvatske reprezentacije, a za 'A' reprezentaciju debitirao krajem 2002. godine u prijateljskom susretu protiv Rumunjske. Od tada je bio standardni član prve momčadi, a nakon oproštaja Nike Kovača postao i njen kapetan. Prva utakmica koju je odigrao kao kapetan bila je protiv Rumunjske u Bukureštu u veljači 2009.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrao 134 utakmice

Image

Njegovo prvo veliko natjecanje bio je Europsko prvenstvo 2004. godine u Portugalu gdje je nastupio u sve tri utakmice. Igrao je i na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj 2008, četiri godine potom u Poljskoj i Ukrajini te sada u Francuskoj. Bio je sudionik i dva Svjetska prvenstva - 2006. godine u Njemačkoj, te 2014. u Brazilu.

Za reprezentaciju je ukupno odigrao 134 utakmice i zabio 22 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo