NOGOMET U DRUGOM PLANU / Dinamo potvrdio da je utakmica odgođena, Grci se raspisali o novom terminu

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Utakmica je odgođena nakon velikih sukoba u Ateni u noći s ponedjeljka na utaorak, u kojima je jedan navijač izgubio život

8.8.2023.
11:09
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

"Utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka između AEK-a i Dinama, predviđena za utorak, 8. kolovoza odgođena je prema odluci UEFA-e. GNK Dinamo će na vrijeme obavijestiti javnost o novom terminu odigravanja utakmice kao i o svim novostima vezano za ovu temu", objavio je zagrebački klub u utorak ujutro na društvenim mrežama.

Image
NOGOMET PAO U DRUGI PLAN /

Odgođena utakmica AEK-a i Dinama! Grci teško optužili Dinamo i policiju: 'Vi ste odgovorni za krvave nerede!'

Image
NOGOMET PAO U DRUGI PLAN /

Odgođena utakmica AEK-a i Dinama! Grci teško optužili Dinamo i policiju: 'Vi ste odgovorni za krvave nerede!'

Utakmica je odgođena nakon žestokih sukobia grčkih i hrvatskih navijača u Ateni u noći s ponedjeljka na utorak, u kojima je jedan navijač AEK-a izgubio život, a najmanje ih je osam još ozlijeđeno, tri Grka i pet Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izvan stadiona Nea Filadelfia izbili su ozbiljni incidenti. Jedan je mladi Grk umro nakon što je izboden nožem", objavila je grčka policija dodajući da je još osam osoba ozlijeđeno, među kojima je i jedan 17-godišnjak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, hospitalizirana su tri Grka i pet Hrvata. Sedamnaestogodišnjak ima ozljede mozga nakon udarca kamenom u glavu, javlja grčki tekevizijski kanal ERT.

Policija je najprije objavila da je 22-godišnji Grk bio prebačen u atensku bolnicu gdje je na kraju podlijegao ozljedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčka je policija dodala da je do utorka ujutro 96 osoba uhićeno nakon sukoba navijača Dinama i AEK-a. Pokrenuta je istraga i uhićeni i će biti ispitani pred grčkim tužiteljem u utorak, javlja grčka novinska agencija Ana.

Unatoč UEFA-inoj zabrani kretanja navijača,  100 do 120 navijača zagrebačkog Dinama pojavilo se kasno u ponedjeljak u blizini stadiona AEK-a, gdje su se okupili navijači AEK-a, priopćila je grčka policija. Sukobi su izbili više od sat vremena nakon što je završio trening gostujuće momčadi i momčad je napustila stadion, a navijači s obje strane bacali su baklje, improvizirane eksplozive i kamenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grci se raspisali o novom terminu

Već su se počeli nazirati mogući datumi kada bi se mogla odigrati odgođena utakmica, a trenutno vodeći su 18. ili 19. kolovoza.

Naime, izgledno je da će se prvo odigrati utakmica u Hrvatskoj koja je na rasporedu 15. kolovoza, a potom i utakmica u New Philadelphiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo