ODBAČENI TRENER 'POBJEGAO' NA SIGURNO: / U klubu održan sastanak igrača i vlasnika Glovera

Image
Foto: PIXSELL

Dan nakon što su na početku utakmice protiv Dinama treneru Mariju Totu okrenuli leđa nogometaši Istre odradili su rekuperacijski trening. No bez trenera koji je otvorio bolovanje.

18.5.2017.
21:29
PIXSELL
VOYO logo

Tako je Tot pobjegao na sigurno, u trenucima kad su mu igrači okrenuli leđa, kad je pobuna u klubu i kad se o Istri 1961 u hrvatskim medijima piše kao nikad prije.

"Da li je tome uzrok stres koji je doživio nakon što su mu igrači na Maksimiru i doslovno okrenuli leđa, ili samo "kupuje vrijeme" nismo uspjeli saznati", piše Glas Istre i dodaje u svojem tekstu kako je trening koji trajao 90 minuta vodio pomoćnik Darko Raić Sudar, a nakon njega igrači su imali sastanak s izvršnim direktorom Michaelom Gloverom, koji od Tota očekuje da riješi situaciju, odnosno, da sjedne i porazgovara sa svakim igračem posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak Glovera i igrača trajao sat i pol

Glover očito ne misli riješiti situaciju na način da Totu ne da otkaz, treneru s kojim je Uprava kluba već ranije potpisala dvogodišnji ugovor.

Sastanak Glovera i igrača je trajao sat i pol, a nakon njega jedino je kapetan Goran Roce istaknuo da je razgovor protekao u pozitivnom ozračju te da vjeruje da će stvari u klubu krenuti nabolje. Jedini igrač koji je ostao duže na razgovoru je Vanja Iveša koji je i podigao glas protiv politike forsiranja mladih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

"Puno stvari se preko medija napumpalo u cijeloj ovoj priči pa tako i ta priča oko moje suspenzije. U posljednje dvije godine otkad sam se vratio u klub uvijek sam na fin i lijep način, možemo reći na tiho, pokušao popričati s glavnim i odgovornim ljudima i ispraviti neke stvari. Sada sam prvi put malo podigao ton i to je odmah tako odjeknulo. Na tom prvom sastanku s nama igračima bilo je troje ljudi od strane kluba i oni točno znaju kome je ono što sam rekao bilo upućeno", rekao je Iveša pa dodao:

'Uzeo sam si za pravo tako reagirati'

"Jednostavno, u tom sam se trenutku osjetio dužan reći to što sam rekao jer sam vidio da neke stvari idu u kontra smjeru, da smo kao klub došli u situaciju kad trebamo napraviti još jedan korak prema naprijed, a mi smo se počeli vraćati unazad. Uzeo sam si za pravo da tako reagiram i to je bio moj osobni stav, moji suigrači ništa nisu znali o tome niti su to mogli pretpostaviti", kazao je Iveša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo