Ništa od nogometne Jugoslavije?

Tomislav Karadžić, predsjednik Nogometnog saveza Srbije, za beogradski B92 potvrdio je sastanak nogometnih čelnika u Budvi, ali i demantirao da je dogovoren početak regionalne nogometne lige.

11.10.2012.
14:40
VOYO logo

"U Budvi nije bilo previše priče o balkanskoj ligi. O tome smo razgovarali na Cipru prije godinu dana. Čini mi se da u sljedećih godinu ili dvije neće biti ništa. Preciznije sigurno ništa do 2015. godine", rekao je Karadžić dodajući kako je UEFA formirala radnu grupu da provjeri određene ambicije Michela Platinija i ono što je NSS zanimalo, ima li mjesta i načina da se organizira ta liga.

Karadžić kaže da bi prema ranijim razgovorima ligu činilo 16 klubova, ali da se još uvijek ne zna kakav bi bio sustav natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima različitih modaliteta, hoće li biti ligaško ili kup-natjecanje kao i ide li iz tog natjecanja veći broj klubova direktno na europska natjecanja. Ono što je bitno je da na balkanskom prostoru nestanu neredi na stadionima. Tek tada će biti prilika da se ozbiljno razgovara o balkanskoj ligi. Interes za te utakmice sigurno bi bio veći, klubovi bi došli u bolju materijalnu poziciju i ima smisla o takvom natjecanju razmišljati. Ipak, zasada mi se čini da je malo prerano", mišljenje je prvog čovjeka srbijanskog nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo