OČAJNIČKI POTEZ: / Nije Ronaldo, ali možda im ipak može pomoći

Bruno Labbadia novi je trener Ivici Oliću i njegovim suigračima u HSV-u koji će klub pokušati spasiti od ispadanja u drugu Bundesligu, objavljeno je na klupskom internetskom portalu u srijedu.

15.4.2015.
13:03
VOYO logo

Labbadia odmah preuzima dužnost od sportskog direktora Petera Knäbela i u posljednjih će šest prvenstvenih kola pokušati pokrenuti momčad koja je bez pobjede u zadnjih osam prvenstvenih kola. Osim toga, u posljednjih pet utakmica igrači HSV nisu uspjeli nijednom zatresti suparničku mrežu. HSV se nalazi na dnu ljestvice s 25 bodova iz 28 utakmica, a ispred njega su Stuttgart (26) i Paderborn (27), dok su zasada u sigurnoj zoni Hannover (29) i Freiburg (29).

Za 49-godišnjeg Labbadiju, bivšeg igrača HSV-a, ovo je drugi trenerski mandat u Hamburgu, nakon što je vodio momčad od srpnja 2009. do travnja 2010. kad je bio smijenjen. Uoči spomenute sezone, hrvatski reprezentativac Ivica Olić je iz HSV-a prešao u Bayern. Olić je prije nekoliko dana izjavio da HSV-u ne bi pomogao ni Cristiano Ronaldo, ali možda novi trener ipak uspije u tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Labbadia je potpisao 15-mjesečni ugovor i ostat će na poziciji prvog trenera čak i ako HSV, po prvi put od osnutka Bundeslige, preseli u drugoligaško društvo.

"Povukli smo ovaj potez jer je pitanje trenera najvažnije. U Bruni Labbadiji dobili smo snažnog stručnjaka koji ima iskustva u borbi za opstanak", izjavio je u priopćenju predsjednik HSV-a Dietmar Beiersdorfer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je dobio otkaz u HSV-u, Labbadia je tri godine bio trener Stuttgarta, a u dobrom je sjećanju ostao navijačima Rijeke. Riječani su u kolovizu 2013. na Kantridi svladali Stuttgart pod vodstvom Labbadije s 2:1, a odigravši 2:2 u uzvratu, nakon što je Labbadia već bio smijenjen, Rijeka je ušla u skupinu Europske lige. Osim spomenuta dva kluba, Labbadia je trenirao i Darmstadt, Greuther Fürth i Bayer Leverkusen, a tijekom igračke je karijere tri sezone nosio i dres Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo