Procurili FIFA-ini dokumenti iz Simuniceve presude

Josip Simunic nece igrati na Svjetskom prvenstvu u Brazil, odlucila je u konacnici FIFA i srusila obranu Dinamovog nogometasa na arbitraznom sudu u Lausannei.

14.5.2014.
8:56
VOYO logo

U sluzbenoj dokumentaciji FIFA-e stoji zakljucak kako je Simunic jako iskusan igrac, kako bi trebao biti uzor mladima i svjestan onoga sto radi i govori. Takoder, nakon sto je napravio sporni incident nije se ispricao, osudio ustaske zlocine i ispricao se zrtvama.

Odvjetnicki tim Josipa Simunica na celu s Davorom Prtenjacom pokusao je sudu dokazati da poklic 'Za dom - spremni' nije ustaskog podrijetla na cemu se temeljila cijela obrana. FIFA je taj argument donekle i prihvatila, no takoder pomocu nekoliko desetaka svjedoka u vidu raznoraznih povjesnicara potvrdila kako je sporni poklic u konacnici usko vezan s tim groznim dijelom hrvatske povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletnu dokumentaciju ekskluzivno je objavio Jutarnji list.

Zakljucak je jasan, za Simunica je sada prekasno, no svim mladima ovo moze biti dobar primjer kako se treba pronasati na terenu i van njega. Zlocin je zlocin i kakav i ciji god bio, FIFA ga na prasta!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo