OBJAVLJEN NALAZ INSPEKCIJE, DINAMO OSTAJE BEZ PREDSJEDNIKA? / 'Nelegalna uprava dokazuje da ih brinu samo njihove pozicije'

Image
Foto: Pixsell

Dinamo je prošlog tjedna priopćio kako nisu primili nikakvo rješenje

26.2.2019.
13:06
Pixsell
VOYO logo

Rat između udruge navijača "Dinamo - to smo mi" i vodstva kluba nastavio se nakon što su iz Maksimirske 128 odgovorili da nisu zaprimili rješenje Sportske inspekcije kojom se predsjednik Uprave kluba kažnjava zabranom obnašanja dužnosti u organizaciji sportskih natjecanja, kao i upravljačkim strukturama i skupštinama kluba, udruge ili trgovačkog društva.

Image
DINAMO TVRDI DA NJIHOV PREDSJEDNIK NIJE MULJAO: /

Pravdaju se neobičnim detaljem; 'To je u najmanju ruku čudno'

Image
DINAMO TVRDI DA NJIHOV PREDSJEDNIK NIJE MULJAO: /

Pravdaju se neobičnim detaljem; 'To je u najmanju ruku čudno'

Sada je pak Udruga odlučila objaviti dokumente u kojem se Dinamu nalaže da smijene predsjednika Uprave Dinama IgoraKodžomana jer se nalazi u evidenciji Ministarstva pravosuđa kao pravomoćno kažnjena osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nelegitimna uprava?

"Nelegalna i nelegitimna uprava Dinama svojim postupcima dokazuje da ih jedino brinu njihove pozicije i da će na njima ostati dok ih institucije ne prisile na odlazak ili promjene. Upravo su oni glavni krivci što se prije svake velike utakmice priča i piše o pravnim problemima", izjavio je predsjednik Udruge JurajČošić.

Image
Image
Image
Image

"Predlažemo ljudima koji sjede u upravi i skupštini kluba da pod hitno usklade statut sa Zakonom o udrugama i raspišu izbore u Dinamu, a ne da se skrivaju iza dobrih rezultata ekipe. Naš cilj je jasan i od njega nećemo odustati", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Tko je odgovoran?'

Također, podsjetio je kako još u kolovozu prošle godine je Sportska inspekcija utvrdila da Dinamo ne djeluje sukladno Zakonu o udrugama i naložila klubu da ispravi nepravilnosti.

"Još u kolovozu utvrđeno je kako skupštinu Dinama čine ljudi koji nisu pet godina članovi kluba i kako se popis članstva ne vodi po zakonu o udrugama. Mi se pitamo tko je odgovoran za to? Čija je odgovornost članstvo Kluba u Dinamu? Zašto Gradski ured za opću upravu već sedam mjeseci štiti ljude u Dinamu koji su u međuvremenu počinili nove teške prekršaje poput afere SMS i sličnih, ali i zbog kojih se podižu nove optužnice", poručio je Čošić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo