NOVO OKO SOKOLOVO ZAKLJUČILO RASPRAVU OKO FINALA: / Mario Strahonja siguran, Pitana je dva puta pogriješio na štetu Vatrenih

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

On je nasljednik Matea Beusana u ulozi Oka sokolova

18.7.2018.
11:30
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Mario Strahonja će od jeseni biti novi sudački TV-komentator. Strahonja je Pitanin vršnjak, 42-godišnjak iz Zaprešića koji je u karijeri sudio i Ligu prvaka, a za Sportske novosti komentirao je suđenje u finalu Svjetskog prvenstva.

Loš izbor za finalni dvoboj

"Finale je trebao suditi Europljanin, sudac koji bolje poznaje stil nogometa koje gaje Hrvatska i Francuska. Međutim FIFA očito ima golemo povjerenje u Pitanu, ali Argentinac u finalu nije opravdao to povjerenje. Imao je dvije pogreške koje su utjecale na rezultat. Bez obzira na to što su njegove disciplinske mjere bile uredne, što je utakmicu držao pod kontrolom, te su dvije pogreške usmjerile utakmicu, s tim da je jedanaesterac imao i direktan utjecaj na rezultat", rekao je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije bio uvjerljiv

"Kod prvog pogotka Francuza nije bilo prekršaja, to je vidljivo iz svih dostupnih snimki, a kod kaznenog je udarca sam Pitana svojom neuvjerljivošću pridonio sumnji u ispravnost odluke. Snimka se najdulje pregledava 10 sekundi, a Pitana je koristio dvostruko vrijeme. Očito nije bio siguran u odluku, pa je gledao, gledao i gledao. A što je dulje gledao, bilo je jasnije da ne smije promijeniti svoju prvu odluku, kojom je pokazao da Subašić ubaci loptu u igru. Ovako je predugim gledanjem snimke upao u zabludu i donio pogrešnu odluku. Nema nikakvog spora, Pitana je u oba sporna detalja pogriješio na štetu Hrvatske ", odlučno je istaknuo Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VAR je korak unaprijed

"Implementiranje VAR-a pružilo je Svjetskom prvenstvu novu dimenziju, jako sam sretan što možemo nakon ovog SP-a o suđenju govoriti u pozitivnom svjetlu. Pogreške su uvijek moguće, ali sada su svedene na minimum. Suđenje je u Rusiji s VAR-om bitno napredovalo", zaključio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo