NOVO LUDILO HNS-A: / Poznatom novinaru oduzeli akreditaciju zbog 'špijunaže' i 'remećenja mira reprezentativaca'

Image
2.9.2016.
23:17
VOYO logo

Po mišljenju HNS-a ulogu glavnog negativca pritom je odigrao novinar Sportskih novosti Dražen Antolić, dugogodišnji stalni izvjestitelj s priprema i utakmica hrvatske reprezentacije, kojem je krovna kuća hrvatskog nogometa za utakmicu protiv Turske oduzela akreditaciju. Spomenuti novinar neće smjeti na Maksimir u ponedjeljak jer je, navodi se u Sportskim novostima, narušavao mir i koncentraciju hrvatskih nogometaša.

Sporna šetnja ispred hotela

Piše tako glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak u obrazloženju postupka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem obavještavam vas kako ćemo gosp. Antoliću uskratiti akreditaciju za susret Hrvatska - Turska, kao i dolazak na treninge, mix-zonu i press konferencije. Smatramo nekorektnim da se g. Antolić prešetava pred ulazom u hotel hrvatske reprezentacije u vrijeme kada tamo nema zakazanih medijskih aktivnosti, a posebno u svjetlu činjenice da sve informacije može dobiti pozivom na moj broj. To je očigledno narušavanje mira i koncentracije hrvatskih reprezentativaca...”

Ono što je Antolić radio, objašnjava se u Sportskim novostima u nastavku – navodno se pred hotelom u kojem su reprezentativci zadržao 30-40 sekundi kako bi pozdravio "sa zaštitarom s kojim se poznaje odranije jer je s njim svojedobno i radio priču za novine". Bilo je ondje još kolega poslanih po zadatku s kojima je dogovoran zajednički odlazak u zračnu luku ako bi se ondje pojavio Ivan Rakitić koji opravdano (bolest kćeri) stiže na pripreme reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novinar Antolić nije namjeravao ući u hotel niti raditi bilo što mimo protokola", dodaje izvor uz koji tvrdi i da je u prepisci s glasnogovornikom korištena riječ "špijunaža".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo