ZANIMLJIV TIP / Novi trener Rijeke iznenadio izjavama na predstavljanju. Pričao je o zvijezdi Dinama pa komentirao stanje u klubu: 'Ovako nešto nisam vidio u 15 klubova'

Image
Foto: Profimedia

osljednji je posao obavljao prošle godine kada je bio trener Crotonea

5.9.2022.
15:59
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvoligaš Rijeka službeno je na svojim internetskim stranicama objavila kako je novi trener prve momčadi 64-godišnji Talijan Serse Cosmi. Cosmi je iskusni talijanski stručnjak čija je karijera počela 1990. godine. Vodio je tijekom nje brojne talijanske klubove, a zanimljivo kako će mu posao u Rijeci biti prvi izvan talijanskih granica.

Najveće je uspjehe ostvario kao trener Udinesea gdje je radio tijekom 2005. i 2006. godine. Tada je s tim klubom ostvario plasman u Ligu prvaka, a u skupini je Udinese na kraju osvojio treće mjesto iza Barcelone i Werdera koji je poput Udinesea osvojio sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji je posao obavljao prošle godine kada je bio trener Crotonea. Trenutačno je Rijeka posljednja na ljestvici HNL-a te ima jednu pobjedu, dva remija i četiri poraza, a Cosmi je na službenom predstavljanju u klubu istaknuo kako mu se jako sviđa infrastrktura.

"Hvala Rijeci, predsjedniku Miškoviću i svim njegovim suradnicima na pozivu i angažmanu. Jako mi je velika čast što sam ovdje došao. Naš trenerski posao je krvav i od danas dajem sve za ovaj klub. Ovo je moje prvo iskustvo van Italije, a trebao sam to napraviti i prije, čak nekoliko puta. Mislim da se tako jedan trener kompletira i stječe još više iskustva. Problem nas Talijana je da što razmišljamo da se nogomet igra samo u Italiji. Ponosan sam što dolazim u ovaj grad i zemlju čija je reprezentacija viceprvak svijeta u nogomet. Kao i u jedan klub s jako velikom tradicijom. Infrastruktura je odlična, nisam vidio nikad ovako nešto u 15 klubova koje sam vodio", rekao je Cosmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Oduševio ga Petković

Cosmi je pasionirani ljubitelj nogometa i živi za ovaj sport, a to se najbolje vidi iz sljedeće izjave.

"Nogomet je jedini moj adrenalin. Čak niti skok iz zrakoplova ne bi mi bio nikad isti takav adrenalin kao ono što nosi nogomet. Vidjet ćete jednog trenera, prvenstvo osobu koja živi nogomet. I kao osobu kojoj to nije prvi dan u klubu već kao da ga trenira dugi niz godina. Za sebe volim reći da sam ovisan o ovom poslu. Jako volim nogomet i nedostaje mi kontakt s igračima, navijačima, ali i s novinarima", kazao je Talijan, koji će u stožer dovesti svog asistenta Michelea Tardiolija i analitičara Simonea Formicu, dok će Budicina vratiti u Akademiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cosmi poznaje tek jednog igrača Rijeke, Antona Krešića, ali je zato oduševljen Brunom Petkovićem, Dinamovom udarnom iglom.

"Antona Krešića jedinog poznajem iz Atalante, a hrvatski nogomet poznajem ga jako dobro, jako je puno dobrih igrača igralo i igra u Italiji. Vodio sam u karijeri i Bruna Petkovića, riječ je o kvalitetnom igraču koji je sam uspio promijeniti cijelu momčad. Moje razmišljanje je da jedan igrač to ne može, ali Bruno me je malo razuvjerio po tom pitanju. Baš mi je drago što sam ga trenirao", rekao je Cosmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo