NOVI TRENER MADRIDA VEĆ ODUŠEVIO SVOJIM METODAMA: / Modrić, Kovačić i društvo brzo će zaboraviti na Zidanea

Image
Foto: AFP

Madridski klub počinje pripreme za novu sezonu

24.7.2018.
16:48
AFP
VOYO logo

Julen Lopetegui novi je trener Reala iz Madrida, što znamo već neko vrijeme. Španjolac, koji je sa nižim uzrastima Furije bio dva puta europski prvak, bio je uvučen u veliku aferu prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji. Naime, Lopetegui je prije početka SP-a dogovorio da će postati novi trener Madrida, ali o tome nije na vrijeme obavijestio španjolski savez, s kojim je tek nedavno bio produžio ugovor.

Dobio otkaz prije početka SP

Lopetegui je ekspresno dobio otkaz (samo jedan dan prije početka prvenstva) i bacio Španjolsku u krizu od koje se ona nije oporavila (neočekivano su ispali od Rusije u osmini finala). Međutim, kada se prašina slegla, Lopetegui je mogao i ranije od planiranog počet s radom u Kraljevskom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Implementacija novih trening metoda

Tako, po pisanju Goala, Španjolac već sada implementira svoje nove trening metode, koje su dosta drugačije od taktički opuštenijeg Zidanea. Tako se piše da je Lopetegui rasteretio svoje igrače od pretjeranih fizičkih treninga, koji su bili omiljeni Zidaneu, te je ukinuo sprinteve i trčanje u krug. Dodatno, Lopetegui je uveo vježbe koje su gotovo u potpunosti sa loptom u nogama.

'Juego de posicion'

Ne treba to previše čuditi, s obzirom da je Lopetegui trener koji zastupa Guardiolinu školu nogometa, koja se bazira na posjedu lopte, presingu i kontroli prostora i brojčanoj superiornosti (tzv. "Juego de posicion). Navodno je veliki broj igrača već sada jako zadovoljan sa Španjolčevim metodama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo