PREDSTAVLJANJE JURČEVIĆA / Novi trener Dinama na prvoj presici pozvao navijače na Maksimir: 'Pomozite nam, jači smo uz vas'

Sustav igre novi trener nije spominjao niti ga smatra ključnim. Kaže da sve leži u motivu igrača i njihovoj srčanosti, a dotakao se i navijača

13.3.2018.
14:16
VOYO logo

U utorak u 13 i 30 sati na Maksimiru je na presici predstavljen novi trener Dinama, Nikola Jurčević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prije njega za mikrofon i pred novinare stao je predsjednik uprave kluba Igor Kodžoman.

“Zahvalio bih se Cvitanoviću na predanom radu, ali zatekla nas je rezultatska kriza u zadnja četiri kola, a sami ste svjedoci da igra i sportski iskorak nisu bili ono što smo željeli. Kao odgovorna uprava trebali smo pronaći rješenje. Mario Cvitanović je kao vojnik i dijete Dinama to prepoznao i odgovorno je postupio kad je dao ostavku. Isto tako presretan sam što smo vrlo brzo postigli dogovor s Nikolom. Stojim iza toga da je on trenutno najbolji mogući izbor za Dinamo, a ugovor smo potpisali do 30.6. 2019.”, kazao je Kodžoman te prepustio mjesto Jurčeviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Samo me zanima srčanost i maksimum'

“Za mene je ovo zbilja poseban trenutak. Dolazim u Maksimir kao trener nakon svih godina i dosta sam uzbuđen. Dinamo je klub moje mladosti stoga zahvaljujem klubu na povjerenju. Pun sam elana, želje i ambicije jer su pred nama veliki ciljevi. Dupla kruna i plasman u Europu. Mislim da je sada najvažnije igračima vratiti samopouzdanje uslije psihološkog šoka kroz kojeg su prošli nakon niza loših rezultata”, započeo je novi trener Modrih.

Upitan je odmah o odnosu sa Slavenom Bilićem uz kojeg je radio i djelovao po Europi čitavo desetljeće u raznim klubovima, ali i u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uz njega sam mnogo naučio, bio sam voditelj treninga i upoznat sam sa svakodnevicom u nogometnom svijetu. U Dinamu ću imati svoj tim s kojim ću se konzultirati. Bit će to jedan kvalitetan stručni stožer”, kazao je Jurčević i dodao kako posljednjih godina zbog rada u inozemstvu nije izgubio vezu s Hrvatskom te da je u njemu konstantno tinjala želja da se osamostali u trenerskom smislu, da postane glavni i odgovorni čovjek jedne momčadi.

“Iako sam se gradio uz Slavena, naravno da ne bih sada otišao za njim da evenutalno dobije nekakvu dobru ponudu. Sad sam isključivo fokusiran na Dinamo i rezultate, a sa Slavenom sam se čuo, zaželio mi je sreću i pozdravio me. Ja i on smo ipak prijatelji i profesionalci”, zaključio je Jurčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav igre novi trener nije spominjao niti ga smatra ključnim. Kaže da sve leži u motivu igrača i njihovoj srčanosti, a dotakao se i navijača.

“Problem je što nemamo dovoljno gledatelja. Pozivam ih da se vrate na Maksimir, da nam pomognu, da se zajedno veselimo…”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dinamo ima veliki broj mladih igrača koji su prepoznati na internacionalnom tržištu. Ja želim da oni svoju kvalitetu pokažu na terenu, ali kod mene neće biti garancija tko igra u prvom sastavu. Želim srčanost, iskrenost i ambiciju. Želim maksimum”.

“Dinamove letvice su jako visoke. Mislim da ćemo ih sve preskočiti, jer smatram da imam dobru momčad, dobar stručni stožer, dobar klub i iskustvo”, kaže Nikola Jurčević koji je posljednji angažman imao u engleskom prvoligašu West Hamu za vrijeme Bilićevog “mandata”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Jurčević je svoju nogometnu karijeru započeo u Dinamu kao 18-godišnjak, a bio je i nogometni reprezentativac Hrvatske, od 1990. do 1996. godine.

Ulogu trenera Dinama obnašao je već ranije u trenerskoj karijeri, od lipnja 2003. do kolovoza 2004. godine, a u tom je periodu s Modrima osvojio Hrvatski kup i Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo