Voda na mlin Rijeci / Novi skupi kiks: blijedi Dinamo izgubio kod Slaven Belupa

Image
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Neuvjerljiva Dinamova igra, koja Modre obilježava čitave sezone, u drugoj utakmici uzastopce došla je do rezultatskog izražaja. Ovakav Dinamo protiv Rijeke više nema šansi

25.4.2017.
19:51
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U prvoj utakmici 30. kola Prve HNL Slaven Belupo ugostio je Dinamo, a utakmica je završila pobjedom domaćina 2-1 (1-0), njihovom prvom u proljetnom dijelu sezone, kojom su najvjerojatnije izbacili Modre iz utrke za naslovom prvaka.

Koprivničani su daleko bolju igru u prvom poluvremenu okrunili pogotkom Hebera u 43. minuti. Brazilac je preciznim udarcem s 20-ak metara svladao Livakovića. U prvom dijelu Dinamo je ostao bez izglednijih prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku su Zagrepčani ozbiljnije zaprijetili, ali tek nakon što su domaći propustili još nekoliko izglednih situacija za povećanje vodstva. Najbolju priliku ponovno je imao Heber, koji je u 67. minuti sa 12-13 metara iskosa s lijeve strane pucao pokraj vrata.

Već u sljedećoj minuti Španjolac u Dinamovom dresu Dani Olmo je snažnim udarcem s više od 25 metara uzdrmao gredu. U 78. minuti Dinamo je došao do izjednačujućeg pogotka. Slobodan udarac lukavo je izveo Ante Ćorić, poslao loptu pokraj živog zida, ali je pogodio stativu. Na odbijenu loptu natrčao je Nikola Moro i postigao svoj prvi prvenstveni pogodak za Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je krenuo po sva tri boda, ali time se otvorio prostor za kontranapade domaće momčadi. Jednu takvu akciju u drugoj minuti sudačkog vremena pogotkom je završio Bruno Bogojević te tako Slaven Belupu donio prvu pobjedu nad Dinamom od 2008. godine te prvi trijumf u proljetnom dijelu prvenstva.

Dinamo je ostao na pet bodova zaostatka za vodećom Rijekom, koja večeras (20 sati) dočekuje Osijek u derbiju kola. Slaven Belupo je sa 34 boda zasjeo na peto mjesto, s bodom više od šestoplasirane Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred oko 2.000 gledatelja na Gradskom stadionu u Koprivnici utakmicu je sudio Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline.

Strijelci: 1-0 Heber (43), 1-1 Moro (78), 2-1 Bogojević (90+2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo