Izbio novi skandal zbog nehumanih priprema za SP

Novi skandal potresa državu Katar, domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine. Kako prenose njemački Sky i Süddeutsche Zeitung, dvojica su njihovih novinara bila uhićena.

15.10.2013.
8:38
VOYO logo

Novinar Peter Giesel i njegov kamerman Robin Ahne uhićeni su 3. listopada u svojim hotelskim sobama, jer su "njihovi izvještaji bili usmjereni protiv Katara".

Njemački su novinari, nakon teksta britanskog The Guardiana o "modernim robovima", otputovali u Katar kako bi iz prve ruke vidjeli da li je istina da katarske vlasti iskorištavaju, te pritom odvode u smrt nepalske radnike kojima obećavaju zaradu, no u konačnici im oduzmu dokumente i ne plate ni centa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Giesel i Ahne proveli su u pritvoru oko 27 sati, te su prilikom svog boravka bili ispitani nekoliko puta, a oduzeti su im bili dokumenti, kartice i sav novac.

"Probudili su nas u pola šest, stavili nam lisice i odveli nas u zatvor na ispitivanje. Sumnjam da ćemo 2022. godine imati razloga slaviti održavanje Svjetskog prvenstva u toj državi. Njihovo je osiguranje znalo tko smo i zašto smo došli, no svejedno su nas priveli", rekao je Giesel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, otkako je Katar izabran za domaćina Svjetskog prvenstva 2010. godine, tu zemlju iz Perzijskog zaljeva skandali prate u stopu. Najprije je u pitanju bila korupcija (kupovina glasova), nedavno smrti čak 44 nepalska radnika zbog nehumanih uvjeta rada na izgradnji objekata za održavanje prvenstva, a sada i ovaj novinarski slučaj.

Unatoč svemu tome, Međunarodna nogometna organizacija (FIFA) i dalje ostaje ustrajna da se Svjetsko prvenstvo 2022. godine održi u pustinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo