Prodaja kluba /

Novi ozbiljni kandidat za kupnju Chelseaja: Bogati Arap veliki je navijač Chelseaja

Image
Foto: Screenshot

Vrijednost kluba procjenjuje se na 3.2 milijardi funti, dok je iznos koji traži Roman Abramovič tri milijarde funti.

15.3.2022.
10:28
Screenshot
VOYO logo

Roman Abramovič objavio je kako je Chelsea za prodaju nakon što je započela ruska invazija na teritoriju Ukrajine. Kao ruski oligarh povezan s Vladimirom Putinom, Abramovič je na koncu sankcioniran od strane britanske vlade.

Sankcijama se priključuje i njegova imovina, odnosno cijeli klub Chelsea. Londonski klub trenutno je na prodaji, a svima je u interesu da što prije nađe novog vlasnika. Kao ozbiljan kandidat istaknula se Saudi Media Grupa, koja je ponudila 2.7 milijardi funti za kupovinu Chelseaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijednost kluba procjenjuje se na 3.2 milijardi funti, dok je iznos koji traži Roman Abramovič tri milijarde funti. Rus, naime, želi čitavi iznos od prodaje pokloniti žrtvama rata u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća medijska grupa na Bliskom istoku

Novi vlasnici Chelseaja članovi su najveće medijske grupe u regiji Bliskoga istoka. SMRG godišnje zarađuje 770 milijuna funti, a njihov je izvršni direktor Mohamed Alkhereiji, koji je navijač Chelseaja.

Alkhereiji želi proširiti Stamford Bridge, koji ostaje jedan od najmanjih stadiona od europskih nogometnih velikana sa "samo" 41 tisuća mjesta. Osim toga, htio bi razviti akademiju, kao i žensku momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo