NOVI OGROMAN PROBLEM U ITALIJI: / Savez planira pokrenuti prvenstvo, ali rodila se pobuna - 'Ja svoje igrače neću pustiti na teren'

Image
Foto: Profimedia

'Čim se za to steknu uvjeti, dovršit ćemo prvenstvo'

13.4.2020.
11:59
Profimedia
VOYO logo

Predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina izjavio je da je odlučan u namjeri za dovršetak ove sezone natjecanja u Serie A, bez obzira na to koliko će vremena za to trebati.

"Čim se za to steknu uvjeti, dovršit ćemo prvenstvo", izjavio je Gravina u razgovoru za Sky Sport Italia. U Italiji je više od 150.000 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, a gotovo 20.000 ljudi je preminulo od posljedica COVID-19. Među zaraženima je bilo i dosta nogometaša u talijanskim prvoligašima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik talijanske krovne nogometne organizacije se nada da će svi nogometaši već početkom svibnja biti testirani na novi koronavirus, što je jedan od preduvjeta za nastavak sezone u Serie A, koja je prekinuta 9. ožujka. Do kraja natjecanja ostalo je za odigrati punih 12 kola i nekoliko zaostalih utakmica.

"Hoće li se igrati i tijekom ljeta? Nismo postavili nikakav konačni rok, ali naša je zamisao dovršiti prvenstvo", rekao je Gravina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Napoli, fans with masks for fear of contagion from Coronavirus Napoli v Barcelona, UEFA Champions League, Round of 16, 1st Leg, Football, San Paolo Stadium, Naples, Italy - 25 Feb 2020, Image: 501030921, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Salvatore Laporta/IPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Ja svoje igrače ne puštam'

No, s predsjednikom Talijanskog nogometnog saveza ne slažu se svi čelnici klubova Serie A, s vlasnik posljednjeplasirane Brescie Massimo Cellino odlučio je da njegov klub više neće igrati ove sezone, ako prvenstvo bude nastavljeno.

"Ponavljam, jednostavno neću pustiti igrače igrati. Ovo nije beznačajna provokacija. Preuzimam svu odgovornost," kazao je Cellino za novine Giornale di Brescia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako i bude nastavka prvenstva, sasvim je izvjesno da će sve preostale utakmice biti odigrane bez nazočnosti gledatelja na tribinama. Mediaset je objavio da će svi sportski događaji u Italiji, ako ih bude u ovoj godini, biti odigrani pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo