NOVI NASTAVAK SRPSKE SRAMOTE: / 'Idi ti, druže, u svoj lijepi Brazil, tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće'

Image
Foto: Screenshot

Priča o suzama Partizanova igrača Evertona, kojeg su navijači Rada rasistički vrijeđali tijekom nedjeljne utakmice ovih klubova, dobila je još sramotniji nastavak.

20.2.2017.
21:42
Screenshot
VOYO logo

Za vrijeme utakmice 22. kola srpskeg prvenstva Everton je upozoravao suca da smiri navijače koji su mu hukali s tribina, a nisu pomogla ni upozorenja službenog spikera. Brazilac je utakmicu okončao u suzama, a slike njegovog plača obišle su svijet. U Radu su, međutim, krivnju za ovu sramotu svalili na - Evertona.

Image
SRAMOTA U SRBIJI: /

Rasističkim vrijeđanjem rasplakali Partizanovog igrača

Image
SRAMOTA U SRBIJI: /

Rasističkim vrijeđanjem rasplakali Partizanovog igrača

'Provocirao i psovao'

"Već na poluvremenu je Nikola Drinčić u svlačionici upozorio na nekorektno ponašanje Everton koji ga je pri svakom duelu na terenu provocirao, a u nekoliko navrata mu psovao i majku. Provokacije Partizanova igrača su išle i u pravcu Radovih navijača hvatanjem za međunožje, nakon čega su pojedinci neprimjereno uzvratili. Čim se to čulo, službeni spiker utakmice je reagirao i upozorio sve na stadionu na fer i korektno navijanje. Nakon obraćanja spikera grupica je prestala sa neprimjerenim gestama, a kada je utakmica završila, uslijedila je nova provokacija i ponovo bezobrazluk Partizanova igrača. Evertonu kao da nije bilo dovoljno provociranja na terenu, umjesto da ode do svojih navijača i s njima podijeli radost, odlazi do tribine navijača Rada i uz mrežu koja odvaja igralište od tribina, pokazuje im srednji prst podignut u vis", stoji u priopćenju Rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, još je za sramotniji ispad zaslužna dužnosnica Rada i kapetanica ženske ekipe Jelena Polić koja je na Facebooku objavila pa obrisala svoje viđenje spornih događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela ova priča oko 'velikog' igrača Evertona i događanja na utakmici Rad - Partizan je krajnje žalosna i pristrana! Što ne kažete koliko je samo uvreda spomenuti 'gospodin' Plačljivko uputio Nikoli Drinčiću tijekom utakmice, što je udario Vladimira Rodića, pokazao srednji prsta navijačima?? Ali neka smo mi svi rasisti i nacionalisti! Očigledno trebamo više poštovati tuđe nego svoje, ponositi se kada u jednoj 'ozbiljnoj TITO' ekipi u startnoj postavi ima 7 stranaca! I onda lažne suze, lažna priča 'Volim Srbiju i doživljavam je kao svoju kuću'. Ma idi ti, druže, u svoj lijepi Brazil, tamo pokazuj svoje tamnopute prstiće, psuj brazilsku majku i bit će sve okej...", napisala je Polić.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo