potvrđen debi kalinića /

Novi kapetan Modrić i izbornik Čačić najavili Tursku: 'Nastavit ćemo s onim što smo pokazali na Euru!'

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

'Vatreni' će po prvi put u službenoj utakmici zaigrati bez bivšeg kapetana Darija Srne, koji se nakon Eura u Francuskoj oprostio od nacionalnog dresa, i čiju je ulogu naslijedila naša najveća zvijezda i član madridskog Reala, Luka Modrić

4.9.2016.
21:06
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak započinje novi kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 

'Vatreni' će po prvi put u službenoj utakmici zaigrati bez bivšeg kapetana Darija Srne, koji se nakon Eura u Francuskoj oprostio od nacionalnog dresa, i čiju je ulogu naslijedila naša najveća zvijezda i član madridskog Reala, Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se novi kapetan reprezentacije u društvu izbornika Ante Čačića pojavio na nedjeljnoj konferenciji za novinare nakon posljednjeg treninga, dan uoči otvaranja kvalifikacija protiv dobro nam poznatog protivnika - Turske. 

"Turcima je mali hendikep jer nemaju neke važne igrace. Ali to neće nama olakšati posao. Tu su im mladi koji će imati dodatni poticaj. Turci su uvijek jaki i nezgodni.
Igra se u ambijentu u kojem nismo navikli ni mi ni oni, bez gledatelja, ali tako je kako je. Turci se vole nadigravati, ali volimo i mi i ja nadam se pozitivnom ishodu za nas.
Na Euru smo bili bolji od Turske, ali ovo će biti drukčija utakmica. Hrvatska će biti na pravom nivou, pokazat će svoje pravo lice i nastavit ćemo pružati ono što smo prikazali na Euru", poručio je naš novi kapetan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njega je govorio hrvatski izbornik.

"Sastav ne bi trebalo biti teško iščitati s obzirom da smo nedavno igrali protiv Turske i to jako dobro, izuzev Subašića i Srne, možete sastav zaključiti sami. Ne smijemo ući u priču kako Turska nije na nivou na kojem je bila na Euru jer se ovdje radi o novoj momčadi. Ne smijemo živjeti na tim starim uspjesima s Eura. Respekt prema njima, ali Hrvatska ima dobro uporište, kvaliteta naše momcadi nije upitna i vjerujem da ćemo mi slaviti."

Čačić je potvrdio i kako će zbog izostanka Subašića Hajdukov vratar Lovre Kalinić debitirati u službenoj utakmici za Hrvatsku.

"Rakitić je u dobrom stanju, fizički ali i emotivno nakon svih problema i to je najvažnije. Neće biti nikakvih problema što ga nije bilo nekoliko dana na početku. Lovre Kalinić ce imati debi u kvalifikacijama, ali brani dobro u kontinuitetu za klub, dugo je uz reprezentaciju i to neće biti hendikep za momčad. Što se premija tice, problema nema jer je sastanak s kapetanom i dokapetanima odrađen i sve je riješeno u 20 sekundi", zaključio je Čačić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo