NOVI APSURD HNS-A! / Kontroverzna uplatnica stigla nakon skoro mjesec dana zakašnjenja

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Hrvatski nogomet, pa makar on bio i 'mali', jedinstven je kad se radi o apsurdima.

26.3.2017.
16:24
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Jer, upravo se dogodio još jedan. Niste iznenađeni, jel tako? Naime, slučaj "Futsal Dinamo i članarina" dobio je svoj četvrti čin apsurda u "hrvatskom nogometnom teatru apsurda". Nakon što je Futsal Dinamo izbačen iz kup-natjecanja zbog povrede Članka 74. Pravilnika o nogometnim natjecanjima, odnosno zato što nije platio članarinu, dinamovci su se žalili na ovu odluku povjerenika za natjecanje.

NOVI SKANDAL U HR NOGOMETU: Dinamo izbačen iz natjecanja, slučaj poprimio oblike još jedne farse

Nisu bili dobili obračun za plaćanje članarine

Žalba im je bila odbijena. I slučaj je tad bio poprimio svoj treći čin i oblik ove farse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj našao se pod povećalom hrvatske nogometne javnosti zbog toga što posebno bode u oči da je Futsal Dinamo kažnjen zbog neplaćanja usluge za koju se, u biti, ne izdaje račun. Osim toga, komisija za žalbe pri HNS-u sastoji se od samo jednog člana, predsjednice Kristine Uroić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Je li logično, normalno i moralno da odluku o izbacivanju kluba iz natjecanja u poluprofesionalnom sportu koji nanosi klubu ozbiljnu financijsku štetu, donosi samo jedna osoba?”, pitaju se navijači Dinama i svi oni koji imalo prate hrvatski nogomet.

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Iz Futsal Dinama poručili su kako oni nisu bili dobili obračun za plaćanje članarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nejasni propisi HNS-a koji utječu na regularnost natjecanja

"Vjerujemo nisu dobili ni ostali klubovi koji se natječu u kup natjecanju i prvenstvu. Također, odgovorno tvrdimo kako većina klubova, koji su u 2017. godini igrali utakmice osmine finala Hrvatskog kupa, nije platila članarinu budući da se obračun za istu, prema ustaljenoj praksi, šalje tijekom godine. Jedina razlika u odnosu na ostale klubove jest ta što Dinamo pred uzvratnu utakmicu protiv Kijeva u Kninu, nije imao ovjerene iskaznice za igrače pri ZNS-u, a za taj propust nije propisana sankcija", jasno su početkom ožujka istaknuli iz Futsal Dinama koji su u priopćenju koji je bio objavljen na njihovoj internetskoj stranici dodali:

Uplatnica stigla je nakon gotovo mjesec dana kašnjenja

"Ovim putem dužni smo upoznati članove na nedosljednu praksu i nejasne propise HNS-a koji utječu na regularnost natjecanja, a mogli bi utjecati na daljnju regularnost i u prvenstvu. Ako je uvjet za igranje 'Hrvatskog nogometnog kupa u malom nogometu' plaćanje članarine za igrače, zašto se obračun za članarine ne šalje prvog tjedna siječnja svake godine od strane matičnih saveza? Futsal Dinamo je prošle godine (2016.) obračun za članarine dobio tek u travnju, a u tekućoj godini još ga uvijek nismo dobili”, stoji u priopćenju Futsal Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I onda se dogodi novi apsurd. Uplatnica na adresu Futsal Dinama stigla je nakon gotovo mjesec dana kašnjenja. A klub je, pak, sad izbačen iz natjecanja. Futsal Dinamo je na peti rođendan dobio od HNS-a obračun za plaćanje članarine s datumom 28. veljače, zbog koje je izbačen iz završnice Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klub je to potvrdio na Facebook stranici, gdje je izbacio fotografiju uplatnice. Dinamo je, tako, izbačen jer igrači nisu ovjerili sportske iskaznice s potvrdom o plaćenoj članarini. Naravno, nisu je mogli platiti bez uplatnice, koja je stigla tek sad.

"POVRATAK U BUDUĆNOST: Evo, na 5. rođendan 21.3. stigao nam je obračun s datumom 28.2. za čije neplaćanje 21.1. smo izbačeni sa završnice Kupa koji je počeo 11.3. HNS, čestitamo!", stoji u postu Futsal Dinama pokraj fotografije uplatnice koja je osvanula i na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo