Nove kritike za Kovaca: 'Pa ne moze Kovacic igrati lijevo krilo!'

Bivsi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Baric pridruzio se moru nezadovoljnih igrom Vatrenih otkad ih je preuzeo Niko Kovac.

11.9.2014.
11:02
VOYO logo

"Uvijek se u ovakvim situacijama govori o trenerima s vrlo malo razumijevanja za njihove probleme. Niko Kovac je primoran naci momcad, i ako nesto ne stima, odmah se puca po njemu. A uzeo je u obzir sve sto imamo i sve sto vrijedi, nije napravio niti jedan previd, medutim, nije igrace postavio kako treba. Na zalost, on nije iskusan trener, koji ce lako procijeniti tko mu u tom casu moze vise dati...", zapoceo je Otto Baric svoju analizu za Sportske novosti.

"Ja uopce ne bih dvojio oko Kramarica, jer zabija golove, u ovom casu je on vrlo sretan decko s obzirom kakav nogomet igra, igra se u njegovom Zagrebu. I Kramaric nije samo golgeter, on je - igrac, podvlacim ovo - igrac! Kovac ga je morao postaviti od prve minute. Ne znam, niti pitam zasto ga nije postavio, niti kritiziram, ali da smo od prve minute imali Kramarica, vec na poluvremenu bi rezultat bio drukciji, u nasu korist, naravno. Njegovi golovi donose atmosferu i dizu publiku na noge", smatra Herr Otto i dodaje da Vatreni imaju novu zvijezdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/PT57F6se-wU

"Hrvatska, koja ima i Kramarica, ne moze protiv Malte igrati s jednim napadacem. Kramaric mora igrati iza Mandzukica, jer, on zna igrati, on dobro prima loptu, on bolje vidi od ostalih, bolje suraduje a jos i zabija. I sada, kada je Kovac vidio sto Kramaric moze, on mora, podvlacim mora, igrati iducu utkmicu od prve minute. Nemam namjeru Kovacu sastavljati momcad, ali ne smiju se igraci postavljati na krive pozicije, ne moze Mateo Kovacic igrati 'lijevo krilo'. Dobro, lijevog veznog, bocnog, nije vazno kako se to zove, on mora stvoriti poziciju za udarac, ili centrirati, ali ne lijevom nogom, kad mu je ona samo 'postapalica'. On moze puno, ali ne kao lijevo krilo! Ako cemo igrati s tri spic-igraca, jedan mora biti dribler, i mora igrati Olic. On bolje, od svih, utrcava na prvu vratnicu. Mandzukic je bio prosjecan, nije to bio njegov dan, no, njega moramo trpiti i kad mu ne ide".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni kapetan Darijo Srna nije prosao bez 'packe'.

"Treba bolje centrirati, a mi smo to vrlo slabo radili, Srna je ovaj put potpuno podbacio. Da rezimiramo, na ovakvim utakmicama kod kuce moras zgaziti suparnika. A mi smo samo gazili, zapravo, nismo ni gazili. Prvo poluvrijeme je bilo jako, jako slabo, u drugom smo se popravili, vjerojatno i zbog toga sto su Maltezani ostali s igracem manje i sto nisu nogometni profesionalci. S pobjedom trebamo biti zadovoljni, ali nacin na koji smo dosli do pobjede nije za pljesak. Zelim Niki svu srecu, a srece ce mu i te kako trebati. Gledao sam i nase konkurente, nece to biti 'setnja'. Imamo dobre mlade igrace, Halilovic je bio dobar, definitivno ima nesto, samo to mora cesce ponavljati. Brozovic je solidan i bit ce bolji...", zakljucio je Baric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo