NOVA DINAMOVA BLAMAŽA: / Ni s Mamićem na klupi nema recepta za pobjedu

Image
Foto: PIXSELL, Marko Mrkonjić

Ni u trećoj ovosezonskoj službenoj utakmici nogometaši Dinama nisu uspjeli doći do pobjede.

19.7.2015.
20:59
PIXSELL, Marko Mrkonjić
VOYO logo

Poslije sramotnih 1:1 protiv luksemburške Fole u prvom dvoboju 2. pretkola Lige prvaka trener Zoran Mamić, koji je prvi put vodio Dinamo poslije izlaska iz pritvora, napravio je nekoliko promjena u momčadi, ponajprije u zadnjoj liniji. Priliku za debi su tako dobili mladi Filip Benković na mjestu stopera i donedavni član Osijeka Borna Barišić na lijevom boku.

Šok u 11. minuti

Dinamo je bolje krenuo u utakmicu, kružio je oko domaćeg gola, ali u 11. minuti je uslijedio šok. Šorša je s desne strane ušao u kazneni prostor i povratnom loptom uposlio Radotića na vrhu kaznenog prostora. Ovaj je pucao po podu, a njegov je udarac iznenadio Eduarda i Osijek je poveo s 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se, međutim, taj rezultat dugo zadržao. Kao najavu izjednačenja gosti su dvaput pogodili vratnicu, najprije Pjaca, a nakon njega i Soudani. U 15. minuti ipak više nije bilo spasa za domaće. Henriquez se pokušao izboriti za udarac, a lopta je na kraju došla do Soudanija koji je iz blizine pogodio za 1:1. Nakon toga je ritam utakmice ipak pao, Dinamo je dominirao, ali rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

Tri Dinamove stative

I drugi je dio donio pritisak Dinama. Prvu je priliku u 47. minuti imao Pjaca čiji je udarac Mikulić odbio u korner. Imali su potom šanse i Fernandes čiji je udarac blokiran, Benković koji je pucao preko gola, pa opet Pjaca kojeg je zaustavio domaći golman, Ademi koji je poslao loptu tik uz vratnicu, te Henriquez koji je u završnici pogodio stativu. Osječani su, pak, zaprijetili iz kontre, ali je udarac Šorše otišao preko gola. U samom finišu je, pak, udarac Aganspahića obranio Eduardo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u svemu, Modri su bili bolja momčad, imali su više prilika, ali opet to nije bilo uvjerljivo izdanje. Nakon dva kola domaće lige na kontu imaju samo dva boda, čemu se malo tko u Maksimiru mogao nadati. Mamiću sada ostaje nekoliko dana da podigne momčad do srijede i uzvrata u Luksemburgu kako bi izbjegao potpunu sramotu i ispadanje od nogometnog "patuljka". Osječani s druge strane imaju razloga za zadovoljstvo, nakon pobjede protiv Zagreba u prvom kolu, sada su uzeli bod i protiv prvaka. Fotogaleriju utakmice možete pogledati OVDJE.

Image

VRUĆE U GRADSKOM VRTU: Okršaj Osijeka i Dinama na slavonskoj sparini

Image

VRUĆE U GRADSKOM VRTU: Okršaj Osijeka i Dinama na slavonskoj sparini

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo