NOVA ZVIJEZDA SE UZDIŽE / Nosit će Mandžukićev dres, zovu ga 'novi Džeko', a evo zašto je odabrao baš Niku Kovača i Wolfsburg

Image
Foto: Profimedia

Bio je na meti Ajaxa, Juventusa, Manchester Cityja i Chelseaja, ali odabrao je baš Wolfsburg i Niku Kovača

25.7.2022.
18:11
Profimedia
VOYO logo

Bivši trener hrvatske reprezentacije i Bayerna, Niko Kovač, početkom sezone preuzeo je vruću klubu njemačkog velikana Wolfsburga. Vukovi su prošle sezone završili na skromnom 12. mjestu, a uprava od Kovača očekuje da ih već ove sezone vrati u vrh Bundeslige, gdje, dakako i pripadaju.

Kovač nije trošio vrijeme i odmah je prionuo na posao. Trenira se punom parom, ali radi se i na pojačanjima. Obranu su pojačali Bartolom Franjićem, koji je stigao iz Dinama za 7.5 milijuna eura, a u napad su doveli vrlo zanimljivog mladog igrača, Dženana Pejčinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pejčinović je došao iz Augsburga za svega milijun eura, ima crnogorsko i njemačko državljanstvo i bio je meta brojnih europskih velikana. Neki su ga zbog stasa i stila igre proglasili "novim Edinom Džekom", legendom BiH reprezentacije i ikonom Wolfsburga, a zanimljivo je kako je on odabrao broj 18, koji je u svojim volfsburškim danima nosio upravo taj broj.

Image
Foto: Profimedia

Zašto baš Kovač i Vukovi?

Pejčinović je bio na meti Ajaxa, Juventusa, Manchester Cityja i Chelseaja, ali odabrao je baš Wolfsburg i Niku Kovača. A objasnio je i zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Wolfsburg mi je bio prvi izbor još od prvog susreta prošle godine. Ovdje mi se ukazuje jasan put i projekt kluba me uvjerio. Ovdje mogu trenirati s profesionalcima i trebao bih polako dobivati šansu. Iako su me tražili neki veliki klubovi, mislim da nema smisla u mojim godinama napraviti tako veliki korak. Presudna je bila perspektiva koju mi nudi Wolfsburg", izjavio je mladi napadač kojemu je idol Harry Kane, a komentirao je i Mandžin broj.

"Taj broj nosim u reprezentaciji i bilo mi je drago čuti da je slobodan. Nisam znao da ga je nosio Mandžukić, ali to je fora", rekao je Pejčinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj talentirani mladić rođen 2005. godine potpisao je ugovor na pet godina. Član je njemačke reprezentacije do 17 godina za koju u 16 nastupa ima čak 17 golova.

Wolfsburg je Kovačev treći njemački klub, a prethodno je radio u Eintrachtu iz Frankfurta, te Bayernu. Na klupi Eintrachta je osvojio njemački Kup, dok je s Bayernom osvojio prvenstvo, Kup i Superkup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo