NOGOMETNI VIZIONAR: / Svi pričaju o izjavi Fernanda Santosa kojom je najavio čudo u Francuskoj

Image
Foto: AFP, FRANCISCO LEONG

Fernando Santos portugalski je izbornik koji je na Euru svojom taktikom nadmašio sve izbornike protiv kojih je igrao i na kraju osvojio europski naslov.

11.7.2016.
9:14
AFP, FRANCISCO LEONG
VOYO logo

Mnogo je onih koji smatraju da Portugal nije zasluženo osvojio naslov. Njihovom razmišljanju ide u prilog samo jedna ostvarena pobjeda na turniru u 90. minuta susreta i to u polufinalu protiv Walesa 2-0.

Međutim, veliko priznanje mora se odati portugalskom izborniku Fernandu Santosu. Santos je, ruku na srce, svojom taktikom naljutio sve zaljubljenike u nogomet i svoje protivnike igrajući na Euru prilično zatvorenu igru koja se oslanjala na granitnu obranu sa svih 10 igrača iza lopte i čekanja svojih prilika iz polukontri i kontri. Nešto slično kao što igra i Jose Mourinho. Međutim, ta taktika je urodila plodom kao i savršeno tempirane izmjene tijekom utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stari lisac

Santos je dokazao kako je stari lisac spreman za velike stvari, a u travnju ove godine i sam je kazao kako je njegov krajnji cilj osvajanje naslova prvaka Europe.

"Cilj koji sam postavio je osvajanje Europskog nogometnog prvenstva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je naumio, to je i ostvario. Santos je svojim nogometnim znanjem i strategijom na travnjaku Portugal odveo prema prvom naslovu prvaka Europe u svojoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo