NOGOMETNI STRUČNJACI PODIJELJENI OKO OLMA I BARCELONE: / 'To je sigurno dobar potez za Dinamo. Za Olma, htio bih da griješim, ali...'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Olmov menadžer je otkrio da je Barcelona poslala službenu ponudu, ali što Španjolca očekuje u slučaju transfera?

3.1.2020.
23:37
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Najvrjedniji nogometaš Dinama Dani Olmo gotovo sigurno će napustiti redove Modrih u siječanjskom prijelaznom roku. Za Španjolca su zainteresirani brojni veliki europski velikani, a i on je sam izrazio želju za napuštanjem hrvatskog prvaka i nastavljanjem karijere u nekom jačem klubu. Olmov menadžer Andy Bara rekao je Net.hr-u da je u Dinamo za njega stigla službena ponuda španjolskog velikana Barcelone.

Image
OLMOV MENADŽER POTVRDIO ZA NET.HR: /

'Istina je, za Danija je stigla ponuda iz Barcelone, sada je sve na Dinamu....'

Image
OLMOV MENADŽER POTVRDIO ZA NET.HR: /

'Istina je, za Danija je stigla ponuda iz Barcelone, sada je sve na Dinamu....'

“Mogu potvrditi da su moji partneri donijeli službenu ponudu iz Barcelone. Dinamo ju je dobio i dalje je sve na klubu”, izjavio je Bara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo traži 40 milijuna?

Za Olma se pretpostavlja da će biti najunosniji transfer u povijesti Modrih i tako srušiti rekord Marka Pjace koji je prodan u Juventus za 23 milijuna eura. Olma Transfermarkt procjenjuje na 35 milijuna eura, a Danijev otac Miguel Olmo otkrio je kako je Dinamo za njega postavio cijenu od barem 40 milijuna.

Ako dođe do Olmovog transfera u Barcelonu, Dani će se vratiti u klub iz kojega je stigao u Dinamo 2014. kao 16-godišnjak, a o tome koliko se u Modrima nogometno razvio možda najbolje govori podatak da je ove sezone zaslužio poziv u španjolsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko toga što bi transfer u slavnu Barcu donio Olmu porazgovarali smo s dvojicom hrvatskih nogometnih stručnjaka, Nikolom Jurčevićem, koji je kratko trenirao Olma u Dinamu, i nekadašnjim napadačem Modrih, a sada trenerom, Igorom Pamićem. Jurčević smatra da je poziv katalonskog giganta izvrsna stvar i vjeruje u Olmov uspjeh.

Tamo svi žele

"Prvo bih rekao da sama činjenica da te zove Barcelona apsolutno ne ostavlja bilo kakvu dilemu za razmišljanje. To je klub u kojem bi svaki igrač na svijetu htio igrati i završiti tamo. Ako postoji ponuda Barcelone, tu nema mjesta za razmišljanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Nikola Jurčević

"Što se tiče toga koliko i da li bi igrao – naravno da je Barcelona prepuna sjajnih igrača na svim pozicijama, ali Olmo je jedan vrlo mlad igrač koji iz dana u dan sve više napreduje i pred njim je velika karijera. Njegova prednost je što poznaje taj ambijent jer je odrastao u tom okruženju", rekao nam je Jurčević. On smatra da bi Olmo u Barci mogao izboriti minutažu.

"Može igrati na četiri-pet pozicija – na sve tri pozicije u sredini terena, na krilima... Znači bilo bi tu prostora za njega. Sama činjenica da ga zovu znači da računaju na njega barem u nekoj varijanti. Možda za početak s postupnim uvođenjem", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Iz sezone u sezonu sve kvalitetniji...'

Dolaskom u Dinamo 2014. godine Olmo je višestruko profitirao i postao igrač za kojim sada luduje cijela Europa.

"Olmo je došao praktički kao dijete i ovdje se razvio. Iz sezonu u sezonu sve je kvalitetniji igrač. S obzirom da Barcelona igra na tri fronta imao dosta prostora za igru. Ja sam za njegov odlazak u Barcelonu ako je to moguće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U početku ne bi došao kao starter, ali bi ga oni pripremali da u nekom sljedećem razdoblju to postane", zaključuje Jurčević.

Igor Pamić nije toliko uvjeren da bi 21-godišnji Olmo imao minutažu koju priželjkuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je sigurno, to je sigurno dobar potez za Dinamo. Za Olma, htio bi da griješim, ali mislim da će jako teško izboriti mjesto u momčadi. S druge strane, to je Barcelona i sigurno zna što radi. Olmo je još mlad, možda ga misle poslati na neku posudbu."

"Ono što je dobro za Olma je to da se vraća doma, poznaje ambijent, dolazi pun samopouzdanja i ta vrsta nogometa mu odgovara", izjavio je Pamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ispravljaju li grešku ili im sada stvarno treba...?'

Što točno namjerava Barcelona s Dinamovim Španjolcem ne može se znati, no teško je vjerovati da Katalonci u posao ulaze bez plana.

"Ne možemo znati što točno Barcelona misli s njim – želi li ispraviti grešku ili su procijenili da im Olmo sada stvarno treba. Ono što mogu procijeniti iz daljine je da ga ne vidim u prvih 11. Moramo razmišljati na nogometni način, Barcelona u napadu ima tri igrača – Messija, Suareza i Griezmanna. To su igrači koji nekad igraju obranu, a nekad i ne."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad, je li bi Barcelona mogla istrpiti još jednog igrača koji u fazi obrane nije najbolji, nisam baš siguran", zaključio je Pamić.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo