Nogometas prijateljima obecao da ce investirati njihovih 300 milijuna kuna i onda sve potrosio na kurve i aute

3.3.2015.
13:08
VOYO logo

McIndoe je novac potrosio na luksuzan zivotni stil koji je ukljucivao angazman elitnih prostitutki, kupovinu skopocjenih kuca i automobila.

Danas 35-godisnji McIndoe karijeru je zapoceo u Lutonu 1998. godine, a kasnije je, izmedu ostalih, branio boje Derby Countyja, Wolverhamptona i Coventryja. Engleski Daily Mail navodi kako je McIndoe na investiciju nagovorio cak 300 zvijezda, ukljucujuci Jimmyja Bullarda, bivseg igraca QPR-a i Hull Cityja. Danas je McIndoe bankrotirao i ima dugove u visini tri milijuna funti, pod istragom je policije i za zivot ga financiraju obitelj i prijatelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je bio Gospodin Veliki u Marbelli, kupovao je potoke sampanjca i cure gdje je stigao. Cak je imao tjelohranitelja", rekao je jedan nogometas, koji je izgubio oko 75.000 funti u poslovnoj shemi koja je ulagacima jamcila 20-postotni povrat novca.

U spanjkolskoj Marbelli McIndoe je unajmio skupocjenu vilu na tri tjedna za sto je platio 27.000 funti, a u samo jednom danu je u klubu na plazi potrosio 40.000 funti iskljucivo na sampanjac. U isto je vrijeme vozio skupocjene automobile poput Bentleyja i Maybacha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je puno djevojaka i puno pica. Trosio je novac na nacin da si to ne mozete zamisliti", komentirao je jedan od prevarenih ulagaca.

Jedan od onih koji je najvise izgubio bio je ranije spomenuti Bullard, navodno oko 600.000 funti, sto ga je i primoralo na nastup u reality sou "I'm a celebrity, get me out of here".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

McIndoe je dugo vremena zivio u Mayfair hotelu s pet zvijezdica u kojem je apartman placao 4.000 funti tjedno, a glamuroznu manekenku Georgiju Eden angazirao je jednom prilikom uz 30 drugih modela za druzenje s gostima pri jednom od nocnih provoda.

"Rekli su nam da se druzimo i razgovaramo s gostima u klubu. Organizatori su nam rekli da su zaista zadovoljni onime sto smo napravili i da ce nam platiti u roku od 30 dana. Datum je dosao, ali nikad nam nisu platili, sto je bilo veliko razocaranje", rekla je Eden za Daily Record.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivsi skotski b reprezentativac bankrot je proglasio u listopadu prosle godine, a njegov se dug procjenjuje na 2.4 milijuna funti. Na preliminarnom saslusanju londonskom sudu McIndoe je rekao da je bez posla i da zivi od provizije koju je dobio od prodaje majcine kuce. Adresu je pak prijavio kod majke u Edinburghu. Drugo sudsko saslusanje zakazano je za 25. ozujka.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo