ZAISTA NEVJEROJATNO / Nogomet ne pamti ovakvu situaciju. Pogledajte koje sve nogometne megazvijezde trenutno nemaju klub, među njima je i jedan Vatreni

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL / Profimedia

Među njima najviše se ističe Paul Pogba, jedan od najboljih veznih igrača svijeta

30.6.2022.
13:55
Goran Kovacic/PIXSELL / Profimedia
VOYO logo

U ponoć 30. lipnja službeno započinje ljetni prijelazni rok, ali isto tako brojnim igračima istječu ugovori i oni će od 1. srpnja biti bez kluba. Ove godine dogodilo se da zaista ogroman broj svjetski poznatih zvijezda i to u naponu snage i forme, ostaje bez ugovora i postaju slobodni igrači.

Među njima najviše se ističe Paul Pogba, jedan od najboljih veznih igrača svijeta. Pogba nije produžio ugovor s Unitedom i prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Juventusu, klubu iz kojeg je prije šest godina prešao u Manchester za tada rekordnih 105 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, Juventus je pak napustio Paulo Dybala. Argentinac poljskih korijena trebao je biti lider Juvea i svojevremeno su ga nazivali "novim Messijem", ali u Torinu nikada nije ostvario svoj puni potencijal, iako je imao impresivnu statistiku od 115 golova i 48 asistencija u 293 utakmice. Dybalu se povezivalo s Interom, Milanom, Atleticom i brojnim drugim klubovima, ali njegov je problem prevelika plaća koju mu mnogi od potencijalnih poslodavaca ne mogu dati.

Image
Foto: AFP, GIUSEPPE CACACE
Image
Foto: AFP, GIUSEPPE CACACE

Real otpušta ikone

Novi klub će tražiti i Ousmane Dembele, igrač kojeg je Barcelona prije pet godina platila suludih 140 milijuna eura. U katalonskom divu se nikada nije naigrao, imao je ponešto problema s ozljedama, ali glavna prepreka uspjehu bilo je njegovo ponašanje i profesionalizam, odnosno izostanak istog. Barca je pokušala pregovarati s Dembeleom oko ostanka i produljenja ugovora, a on je čak i dobro igrao u završnici sezone i upisao je dva gola i 13 asistencija, ali očito se nije dogovorio s novim klubom. Dembele se povezivao s PSG-om, ali ogroman je interes pokazao i Newcastle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon devet godina i više od 350 utakmica, gomile trofeja 53 gola i 56 asistencija, Real Madrid napušta Isco. Isco je nekada bio najtalentiraniji španjolski nogometaš i predviđala mu se blistava karijera, ali nikada se nije uspio izboriti za stalno mjesto u početnoj postavi i ostao je vječna rezerva. No, tek mu je 30 godina i još ima vremena odigrati koju dobru sezonu sa zapaženijom ulogom. Do sada ga se povezivalo s Milanom i Romom.

Kad smo već kod Reala, klub je napustio nakon 15 i pol godina i 25 osvojenih trofeja, brazilski lijevi bek Marcelo. Real je odlučio da ipak neće produljiti ugovor svom najtrofejnijem igraču u povijesti, iako su produžili ugovor dvije godine starijem Luki Modriću, a Marcelo se najviše povezuje s gradskim rivalom Atletico Madridom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Marcelo

Vrsaljko odlazi iz Atletica

Što se Atletico Madrida tiče, oni će ovoga ljeta pustiti Luisa Suareza i Šimu Vrsaljka. Suarez je tamo stigao prije dvije godine iz Barcelone kao otpisan igrač, a odigrao je sjajnu prvu sezonu. Odveo je s 21 golom Atletico do naslova u La Ligi, ali se u prošloj sezoni njegova forma ipak malo srozala i uspio je zabiti samo 13 golova. Suareza se trenutno najviše povezuje s Aston Villom.

Šime Vrsaljko došao je u Atletico prije šest godina, u međuvremenu je bio i na posudbi u Interu, a karijeru u Atleticu uglavnom su mu obilježile ozljede, koje su ga sputavale kada god bi se probio u prvu momčad i kada bi uhvatio dobru formu. Vrsaljko je navodno na meti grčkog Olympiacosa, a umjesto njega bi u Atletico trebao doći baš hrvatski reprezentativac Josip Juranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Eriksen hit na tržištu

Bez angažmana je i Angel Di Maria. Iako su mu 34 godine, Argentinac je i dalje u dobroj formi, ali za njega nakon sedam godina, 93 gola i 119 asistencija više nema mjesta u PSG-u. Di Maria već neko vrijeme pregovara s Juventusom, ali navodno ima i drugih ponuda te je samo pitanje vremena kada će pronaći novi klub.

Novu destinaciju traži i Christian Eriksen. Danac je prije godinu dana doživio zastoj srca na utakmici s Finskom na Euru, ali se u roku od pola godine oporavio, vratio se nogometu i potpisao za Brentford, gdje je igrao posljednjih pola godine i bio ponajbolji igrač. Na njihovu žalost, potpisali su samo na pola godine i Eriksen je odlučio otići jer ga potražuju puno veći klubovi, poput Manchester Uniteda i Tottenhama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popisu zvijezda koji ostaju bez klubova još možemo dodati i Axela Witsela koji odlazi iz Dortmunda i trebao bi karijeru nastaviti u Atletico Madridu. Zatim su tu još i Franck Kessie i Anders Christiansen koji su odbili potpisati za Milan i Chelsea, a obojica bi trebala karijeru nastaviti u Barceloni. Roma se odrekla Armenca Mkhitaryana, Milan je pustio Romagonlija, Torino je ostao bez glavnog napadača Belottija, Juventus neće produljiti s Bernardeschijem, a Lingard konačno odlazi iz Man. Uniteda...

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo