NJEMAČKA SLAVI VELIKU POBJEDU, ALI...: / Elf u velikim problemima uoči polufinalnog sraza na Euru

Image
Foto: AFP, MEHDI FEDOUACH
3.7.2016.
13:00
AFP, MEHDI FEDOUACH
VOYO logo

"Znali smo da će biti teško, no zaustavili smo najjače talijansko oružje, kontru i nismo imali sreće kada smo primili pogodak iz jedanaesterca u samoj završnici utakmice," kazao je njemački strateg.

Njemačka je pobjedom protiv Italije izborila deveto polufinale u povijesti europskih prvenstava, što je uvjerljivo najviše od svih reprezentacija. U dosadašnjih osam polufinalnih ogleda šest puta su stigli do finala, a tri puta i do naslova europskog prvaka. Međutim, aktualni svjetski prvaci europsku krunu čekaju već 20 godina, od slavlja protiv Češke na EP-u u Engleskoj 1996. godine. Njemačka vrsta je slavila i na EP-u 1980. godine, te 1972. godine, prvom europskom prvenstvu na kojem su nastupili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'I mi smo morali promijeniti taktiku za ovu utakmicu'

"Bila je to taktički vrhunska utakmica. Italija ima snažnu momčad. I mi smo morali promijeniti taktiku za ovu utakmicu," dodao je Low kazavši kako su igrači sami dogovarali kako će pucati jedanaesterce.

Image
Foto: AFP, NICOLAS TUCAT

"To je na njima. Brzo su našli prvu petoricu," dodao je. Međutim, čak trojica igrača nisu pogodila. Gianluigi Buffon obranio je udarac Thomasu Mulleru, Mesuz Ozil je uzdrmao vratnicu, a Bastain Schweinsteiger prebacio gol. Srećom, po Nijemce njihovi suparnici bili su još gori, neprecizni su bili Simone Zaza, Graziano Pelle, Leonardo Bonucci i Matteo Darmiano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka će u polufinalu igrati protiv Francuske ili Islanda. No, jedno je sigurno neće biti Matsa Hummelsa zbog žutih kartona, a upitan je i nastup ozlijeđenih Maria Gomeza i Samija Khedire. To je ozbiljan veliki problem za Elf zato što se radi o nogometašima koji su jako bitni za sustav igre Joachima Lowea.

"Hummels neće igrati, to je sigurno. Vidjet ćemo kakva je situacija sa Khedirom i Gomezom. U svakom slučaju bit će teško," poručio je izbornik svjetskih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo