JURIĆ ZAPALIO ITALIJU /

Njegova izjava o gradu Torinu neće se svidjeti milijunima: 'Tako osjećam'

Image
Foto: Profimedia

Ivan Jurić sa stilom najavio najstariji talijanski derbi

1.10.2021.
17:26
Profimedia
VOYO logo

Torino je na nogama. U subotu se u sklopu 7. kola talijanskog prvenstva igra najstariji nogometni derbi u Italiji, gradski obračun Torina i Juventusa.

Image
ZA POBJEDU ZOVI HRVATE /

Ivan Jurić umalo je eruptirao u orbitu: 'Brekalo je odigrao sjajnu utakmicu, a Pjaca...'

Image
ZA POBJEDU ZOVI HRVATE /

Ivan Jurić umalo je eruptirao u orbitu: 'Brekalo je odigrao sjajnu utakmicu, a Pjaca...'

Jurić u naletu

Taj susret najavio je Torinov trener Ivan Jurić, čija je momčad u nizu od četiri utakmice bez poraza. I to je najavio baš jako, tako da je odjeknulo ne samo gradom nego i Italijom. Jer, Juventus je jedan od najpopularnijih klubova svijeta, koji broji veliki broj navijača izvan Italije ali i u samoj zemlji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se, bolji poznavatelji talijanskih navijačkih zbivanja govore kako Juventus ima najveći broj navijača izvan Torina, dok je u samom gradu navijački jači Torino. No, rekla, kazala...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čini mi se da u Torinu više ljudi navija za Torino nego za Juventus, u Genoi je bilo 50-50% (Genoa i Sampdoria). Tako osjećam, ali nov sam tu, moram to još vidjeti", kazao je Ivan Jurić i zapalio atmosferu. Njegova izjava završila je i na društvenim mrežama...

Obje momčadi u pozitivnom ritmu

Football Italia piše kako je Ivan Jurić 'zabrinut' zbog svega' što se tiče Juventusa, ali vjeruje da u Torinu ima više Torina nego navijača Bianconera.

I Granata je neporažena u posljednje četiri utakmice Serie A i sad ugošćuje Staru damu koja je osigurala tri pobjede zaredom, dvije u Serie A i jednu u Ligi prvaka. Sastaju se u subotu u Derby Della Moleu u 17.00.

“Protivnik je apsolutne vrijednosti. Vratili su rezultat i duh, postigli su sjajne rezultate u posljednje vrijeme ", rekao je Jurić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Oni imaju sve. Mogu igrati na različite načine; ako ih napadnete, njihovi protunapadi mogu biti smrtonosni. Oni su kompletan tim, pronašli su pravi duh i zabrinut sam zbog svega. To je vrhunski tim, ne možete im ništa prepustiti. ”

Međutim, hrvatski trener vidi pravi duh u svojoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je fantastična grupa igrača'

“Ovo je fantastična grupa igrača. Ima toliko mladih igrača koji žele učiti. Nikada nisam imao problema. Nikada ih nisam morao poticati na dobar rad, trenirali smo intenzivno. Kao uvijek. Želim da nastavimo ovako, imamo mnogo momaka sa značajnim prostorom za napredak, čak i ako moramo rasti u upravljanju nekim trenucima natjecanja. Čitao sam da bi se [Andrea] Belotti i [Simone] Zaza mogli vratiti, ali ne znam odakle dolazi ta vijest. Nitko se neće oporaviti. ”

Zanimljivo, ali Juventus Andree Pirla plasirao se u Ligu prvaka prošle sezone zahvaljujući Napolijevih 1: 1 protiv Verone Ivana Jurića u posljednjoj utakmici u sezoni.

Oduševio izjavom o treneru Atalante

Treba li Max Allegri sad zahvaliti Juriću na tome kad se sutra sastanu?

"Sportska kultura je sveta stvar, naučio sam je od [Gian Piera] Gasperinija", izjavio je Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To je jedini način da budeš muškarac. Gledate te stvari u Italiji, ali ne žalim i ponosan sam na to kako je Verona odigrala tu utakmicu. Nitko mi ne mora zahvaliti. Učinio sam to samo za klub za koji sam radio. ”

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo