NIZOZEMSKA LEGENDA STIGLA U ZAGREB I NAHVALILA MODRIĆA: / 'Nema dvojbe, za mene je on najbolji veznjak svijeta'

Image
Foto: AFP

Vratio se u Hrvatsku u jeku priprema za novu natjecateljsku sezonu

8.8.2018.
14:53
AFP
VOYO logo

Maksimir će od 9 do 12. kolovoza biti domaćim novog izdanja Memorijalnog turnira Mladen Ramljak za igrače do 19 godina. Uz Dinamo na turniru će nastupati Real Madrid, Eintracht Frankfurt, Zaglebie Lubin, Kopenhagen, Maribor, hrvatska reprezentacija do 19 godina i Feyenoord, koji je u Zagreb stigao predvođen istinskom legendom - Dirkom Kuijtom.

Duga karijera

Legendarni Nizozemac, koji je u bogatoj karijeri igrao za Utrecht, Feyenoord, Liverpool i Fenerbahče, započeo je trenersku karijeru u mlađim uzrastima nizozemskog prvaka, a o svemu je govorio za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan Zagrebom

"Sretan sam što sam opet u Hrvatskoj, mi smo s pripremama krenuli prije dva tjedna, odigrali tek jednu utakmicu, pa se sada spremamo za jako zanimljiv turnir. Za sada uživamo u Zagrebu, oduševljeni smo hotelom, hranom i svim uvjetima, a sretni što ćemo se ovdje natjecati s izuzetno kvalitetnim momčadima", rekao je Dirk Kuijt, pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjetsko prvenstvo? Hrvatska je na tom turniru napravila velik posao, bilo je lijepo gledati na koji se način vaši igrači bore za reprezentaciju. Nisu odustali ni u jednom trenutku, odigrali su najviše minuta u Rusiji, a na kraju vjerojatno zaslužili i malo više. Ipak, Francuska je strašna momčad, morate biti svjesni koliko je velika stvar za neku reprezentaciju stići do finala Svjetskog prvenstva, to je čudesan uspjeh."

Nahvalio Lovrena

"Lovren je odličan dečko, ja sam šest godina igrao za Liverpool, veliki sam fan toga kluba, pratit ću ga cijeli život. Pratim ga i na društvenim mrežama, vidio sam da se konačno priključio pripremama momčadi, vjerujem da će odraditi veliku sezonu. Dejan igra odlično, na vrhunski je način odradio Svjetsko prvenstvo, a siguran sam da Liverpool ove sezone može napraviti veliki iskorak. I otvoreno se s Manchester Cityjem uključiti u borbu za naslov prvaka.", poručio je Kuijt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imao je takvo iskustvo

"Evo, nešto slično sam doživio i s Feyenoordom, mi smo osvojili naslov prvaka nakon dugih 18 godina, a vjerujem da će Liverpool to napraviti poslije 29 dugih godina. Lovren će biti važan dio ovogodišnjeg Liverpoola, a ja vjerujem kako će ove godine titula konačno sletjeti na Anfield. Navijači Liverpoola vole Lovrena, ja ga isto cijenim, a s mojim prijateljom Van Dijkom čini odličan obrambeni tandem.", konstatirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemska reprezentacija je u problemima

"Moja generacija je 2010. i 2014. godine napravila velike stvari na svjetskim prvenstvima, a nitko ne zna što se poslije toga dogodilo. I zašto je Nizozemska nestala s ozbiljne nogometne scene. Da, dvaput smo promašili veliko natjecanje, no sada vjerujem kako će Ronald Koeman napraviti odličan posao. Radi se nova generacija, mi uvijek imamo velike talente, pred nama je lijepa budućnost, samo nam treba vremena. Ne brinite, uskoro ćemo biti opasni, imati reprezentaciju kao 2010. ili 2014. godine. Tko zna, možda se već na Europskom prvenstvu natječemo i s Hrvatskom za velike stvari.", realan je Kuijt.

Slučaj Kovačić

"Kovačić je odličan igrač, znam kako se osjeća. Teško je nekad biti strpljiv, svatko uvijek želi igrati. I ja sam bio takav tip igrača, uvijek sam htio veću minutažu, morao sam igrati u kontinuitetu kako bih bio bolji. Kovačić mi je možda sličan po tome. Real je jedan od najboljih klubova svijeta, ali Chelsea je također europski velikan. Sada se tamo radi nova momčad, pred njim je velika prilika za dokazivanje ako završi u Chelseaju. Kovačić je odličan igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Modrić i Zlatna lopta?

"Modrić iza sebe ima sjajnu sezonu u Realu, a sada je sve iznova oduševio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nema dvojbe, za mene je on najbolji veznjak svijeta, ali me posebno oduševljava njegov karakter. Ona situacija kada je protiv Danske promašio kazneni udarac, pa išao ponovo pucati penal i onda ga zabio. Takve stvari mogu raditi samo veliki igrači, ja mu želim svu sreću u borbi za Zlatnu loptu, ali ta odluka nije na meni", zaključio je Kuijt.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo