'samljeli' topnike / Niz uzastopnih utakmica bez poraza: Barca 'razbila' Arsenal i ušla u četvrtfinale Lige prvaka

Image
Foto: AP Images

Barcelona je nastavila niz od 38 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, od čega su upisali 32 pobjede

16.3.2016.
22:41
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Barcelone ušli su u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u uzvratu na Nou Campu pobijedili Arsenal s 3-1. U prvom dvoboju u Londonu europski prvak je slavio s 2-0. 

Pogotke su za Barcelonu upisali Neymar (18), Luis Suarez (65)  i Leo Messi (88), dok je strijelac za Arsenal bio Mohamed Elneny (51). Hrvatski reprezentativac u dresu Barcelone Ivan Rakitić igrao je do 76. minute. Barcelona je nastavila niz od 38 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima, od čega su upisali 32 pobjede, dok je Arsenal na Nou Campu pokazao daleko bolju igru nego u prvoj utakmici u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti Neymar je iskoristio dodavanje Suareza i s desetak metara postigao vodeći pogodak. Arsenal je ozbiljnije zaprijetio tek u 40. minuti kada Čileanac Sanchez ne koristi sjajnu priliku. No, na početku drugog dijela engleska momčad poravnava - Sanchez je povratnom loptom pronašao Egipćanina Elnenya koji zakucava loptu pod gredu.

U 65. minuti dogodio se najljepši trenutak utakmice - Dani Alves je s desne strane ubacio, a Suarez u letu, "nipperovski", zahvatio loptu i pogodio sami gornji kut vrata Arsenala. Samo dvije minute kasnije Wellbeck pogađa gredu, a u 80. minuti Giroudov udarac je zaustavio Ter Stegen. U 88. minuti Messi iz gužve lobom postavlja konačnih 3-1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BARCELONA - ARSENAL 3-1

Strijelci: 1-0 Neymar (18) , 1-1 Elneny (51), 2-1 Suarez (65) , 3-1 Messi (88)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 80.000 gledatelja na stadionu Nou Camp sudio je Rus Sergej Kasajev. 

BARCELONA: Ter Stegen - Alves, Mascherano, Mathieu, Alba - Rakitić, Busquets (Arda Turan, 76), Iniesta (Roberto, 72) - Messi, Suarez, Neymar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ARSENAL: Ospina - Bellerin, Koscielny  Gabriel, Monreal - Elneny, Flamini (Coquelin,45) - Iwobi (Giroud, 73), Özil, Sanchez - Welbeck (Wallcott, 73).

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo