Nives Celzijus inspirirala Benka za pogodak odluke

Nakon što je još u utorak Hajduk na Poljudu s 2:1 pobijedio Šibenik, odigrane su još četiri utakmice Prve HNL. Domaće pobjede u 1.

23.7.2011.
0:30
VOYO logo

Iako su nakon prvih 45. minuta domaćinima nije pisalo dobro, jer nijedan nije postigao pogodak, u nastavku su se probudili napadači, pa su se gosti morali zadovoljiti tek s dva neodlučena ishoda. Najzanimljivije je bilo u Karlovcu gdje je pobjednik odlučen u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Dolazak Nives Celzijus helikopterom na otvaranje sezone u Koprivnicu očito je inspirirao igrače Slaven Belupa, koji su minimalnom pobjedom 1:0 protiv Zagreba, upisali prva tri boda u sezoni. Trenutak odluke dogodio se u 60. minuti, kada je Leon Benko iskoristio nepažnju gostujuće obrane i pogodio za slavlje svoje momčadi. Novi prvoligaš Lučko bio je vrlo blizu da već u prvom kolu dođe do povijesne pobjede u HNL-u, ali na kraju su se protiv Zadrana morali zadovoljiti samo bodom. U Kranjčevićevoj su vodili od 52. minute pogotkom Nikole Raka. Međutim, bod Zadranima u završnici utakmice nakon gužve u šesnaestercu domaćina donio je Luka Begonja. U Gradskom vrtu vrlo uzbudljivih 90 minuta odigrali su Osijek i Rijeka, a na kraju su se i jedni i drugi morali zadovoljiti s jednim bodom. Iako su domaćini imali puno više prilika u prvom dijelu, do pogotka su prvi stigli gosti. Igrala se 41. minuta kada je Čulina lijepo prošao dvojicu igrača Osijeka i ubacio za Dedića koji nije imao težak posao i lako je pogodio za vodstvo Riječana od 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dugo trebalo čekati na odgovor Osječana. Odmah na početku drugog dijela, u 47. minuti, nakon ubacivanja Šorše, Ljubojević je glavom pogodio za izjednačenje. Do kraja utakmice domaćini su imali nekoliko prilika za pogodak, ali ih nisu iskoristili i završilo je podjelom bodova. Trener Istre, Igor Pamić, već je u prvom kolu imao priliku vratiti se na mjesto gdje je u proteklih nekoliko godina ostavio veliki trag. Navijači mu to nisu zaboravili pa je tako na početku utakmice dobio glasni pljesak oko 1500 domaćih navijača.

Pamić je u Karlovac došao po tri boda, a veliki korak prema tome cilju njegovi nogometaši su napravili u 42. minuti kada su uspjeli povesti preko Denisa Grbića. Ipak, u nastavku utakmice Karlovčani su prvo preko Željka Kovačevića u 71. minuta uspjeli izjednačiti, a u trećoj minuti sudačke nadoknade preko Enesa Novinića doći do sva tri boda. 1. Lokomotiv 2 +2 4 2. Zagreb 2 +2 3 3. Dinamo 1 +2 3 4. Cibalia 1 +1 3 5. Hajduk 1 +1 3 6. Slaven Belupo 1 +1 3 7. Karlovac 2 -2 3 8. Lučko 1 0 1 9. Osijek 1 0 1 10. Rijeka 1 0 1 11. Zadar 1 0 1 12. Inter-Zaprešić 2 -2 1 13. Istra 1961 1 -1 0 14. Split 1 -1 0 15. Šibenik 1 -1 0 16. Varaždin 1 -2 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo