NITI MESSI NITI RONALDO, SAMO ON: /

Realov osporavani napadač ispisao je povijest španjolske La Lige

Image
Foto: AFP

U nedjelju navečer ispisana je povijest španjolskog prvenstva

1.4.2019.
11:34
AFP
VOYO logo

U posljednjim trenucima nedjeljne utakmice između Real Madrida i Huesce Karim Benzema postigao je pogodak koji je posljednjeplasiranu momčad ostavio bez boda, a sastavu Zinedinea Zidanea donio sva tri, odnosno 3-2 pobjedu. Samom francuskom napadaču donio je rekordno ostvarenjem kakvim se ne mogu podičiti niti legendarni strijelci španjolskog prvenstva, primjerice, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Naime, time što je postigao pogodak Huesci Benzema je zaokružio priču koja kaže da je zabio gol svakoj od momčadi protiv koje je igrao u španjolskom prvenstvu. Karijeru u Real Madridu započeo je 2009. godine, sučelio se protiv 34 različite momčadi i zabio svakoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza sebe gurnuo Huga Sancheza

To u svojem životopisu nema niti Lionel Messi, najbolji strijelac La Lige svih vremena koji je zabio gol u mrežu 37 od ukupno 40 momčadi protiv kojih je igrao. Cadiz, Murcia i Huesca klubovi su kojima nije naudio. Također, isto vrijedi i u slučaju Cristiana Ronalda kojem je jedna momčad bila 'crna mačka'. Igrao je u španjolskom prvenstvu protiv njih 33, a zabio nije tek Leganesu.

Hugo Sanchez, još jedan legendarni napadač madridskog Reala, napustio je natjecanje zabivši svim suparnicima na koje se namjerio. U pitanju je bilo 33 momčadi, jedna manje no što je to slučaj sa Benzeminim rekordom, navodi Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo