SLUŽBENO JE /

Ništa od Šotičeka u Dinamu: Predstavljen u klubu koji se borio za ostanak u prošloj sezoni

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mladi je ofenzivac odlučio upisati za klub koji je umalo ispao iz prve lige

18.7.2024.
20:02
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Marin Šotiček službeno više nije igrač Lokomotive. Hrvatski ofenzivac ugovor na četiri godine potpisao je za švicarskog prvoligaša Basel. Lokosi će za njega dobiti tri milijuna eura odštete, a 19-godišnjak bi osobne uvjete trebao dogovoriti s novim klubom.

Zbog ovog je transfera dospio na treće mjesto na listi najskupljih izlaznih transfera Lokomotive, mjesto dijeli s Lukom Ivanušecom koji je prije četiri godine za isti iznos prodan u Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švicarski klub dolazak Hrvata objavio je na svojem Twitter profilu.

Šotiček je za Lokomotivu upisao 46 nastupa uz devet golova i jednu asistenciju. Za mlađe uzraste hrvatskih reprezentacij zabilježio je pet nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Marin ima odličan mentalitet, inteligentan je igrač s dobrom tehnikom i ima veliki razvojni potencijal. Jako smo sretni što je odlučio prijeći u Basel," objavio je švicarski klub.

Upravo je u zagrebački klub htio i Šotiček, međutim dogovor između igrača i kluba nije se dogodio. Naime, sve je već bilo dogovoreno s Lokomotivom oko odštete, radilo se o milijun i pol eura plus bonusi, ali je sve propalo u vodu.

Sada je mladi ofenzivac odlučio upisati za klub koji je umalo ispao iz prve lige. Basel je u prvenstvu završio na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i većina ljudi, poznajem Basel zbog njegove duge, uspješne povijesti i mnogih izvrsnih igrača koje je klub proizveo. Bio sam i u kontaktu i s Adrianom Barišićem kojeg poznajem iz hrvatske lige. Rekao mi je kako je sjajno igrati ovdje i koliko je klub profesionalan," kazao je Šotiček dodavši: "Sebe bih opisao kao brzog igrača koji voli igrati jedan na jedan i nadam se da ću  pomoći momčadi sa što više golova," rekao je Šotiček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo