VIDEO: / Vatreni zabio u velikoj pobjedi svog kluba

Nogometaši ukrajinskog Dnjipra izborili su plasman u skupine Europske lige pobijedivši u uzvratu češki Slovan iz Libereca 4:2. Čak su dva hrvatska igrača bili strijelci na utakmici.

30.8.2012.
20:29
VOYO logo

Dnjipro je dočekao Slovan u svojoj Dnjipro Areni, te imao zadatak odigrati barem 0:0 ili 1:1 da izbori plasman u skupine Europske lige. Naime, prva utakmica u Češkoj završila je neodlučenim ishodom 2:2. Za gostujući Slovan od prve je minute zaigrao Renato Kelić, dok je kod domaćina startao Ivan Strinić, a s klupe je susret započeo Nikola Kalinić. Dnjipro je poveo u 12. minuti nakon jedanaesterca koji je realizirao Oleksandr Alijev, a koji je skrivio napadač češke momčadi Jan Nezmar, te zaradio žuti karton. Svega 13 minuta kasnije Nezmar dobija drugi žuti, odnosno isključujući crveni, i Dnjipro se našao u sjajnoj poziciji uoči ostatka utakmice.

http://www.youtube.com/embed/ta5k2o-TPCk Do kraja prvog poluvremena promjena rezultata nije bilo, a onda je u 15. minuti nastavka češki vratar Bičik skrivio novi jedanaesterac, a siguran izvođač ponovno je bio Alijev. Činilo se da je tu priči kraj, ali tada gosti kreću po sve ili ništa. Slovak Michal Breznanik smanjio je za Slovan u 61. minuti, a na 2:2 poravnao naš Kelić u 72. S takvim rezultatom utakmica bi otišla u produžetak, ali čini se da je 'ludi' povratak previše izmorio gostujuće nogometaše koji su do kraja susreta primili još dva pogotka. Najprije je Jevgenij Konopljanka zabio u 76. za novo vodstvo Dnjipra, a točku na i stavio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić u 87. Recimo da je Kalinić u igru ušao u 56. minuti umjesto Brazilca Matheusa Nascimenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo