KOVAČ ZAPANJIO NIJEMCE PONAŠANJEM: /

Igrači se pokorili euforičnom Hrvatu; isplivao detalj u kojem leži tajna demoliranja Borussije

Image
Foto: AFP

Bavarci pokazali ogromnu volju i motivaciju od samoga početka

7.4.2019.
8:22
AFP
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni izbornik, sad trener Bayerna iz Munchena Niko Kovač, jučer je na Allianz Areni, u utakmici istine za njega, u potpunosti trijumfirao jer je njegova momčad torpedirala direktnog konkureta za naslov prvaka Njemačke, te najvećeg rivala Borussiju iz Dortmunda s 5-0.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SKRIVALI LICE OD SRAMA: Čitava Njemačka upravo gleda ove prizore

Image

SKRIVALI LICE OD SRAMA: Čitava Njemačka upravo gleda ove prizore

Napeto u Bayernu prije utakmice

Uoči 120. “Der Klassikera” Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ukoliko je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone. Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno – zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovač biti prekrižen ukoliko Bayern ne osvoji tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljiv je bio uoči dvoboja taj gore spomenuti podatak, kako Kovač kao trener u Bundesligi nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta doživio je tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom susretu ove sezone izgubio sa 2-3. Uz to, Bild je pisao o tome kako igračima i nisu baš sjele posljednje Kovačeve kritike upućene na njihov račun na posljednjoj presici hrvatskog stručnjaka, usporedivši ih sa djecom. ...

Veća želja za pobjedom

Ono što je presudilo u ovoj utakmici bila je veća želja za pobjedom. Bavarci su pokazali ogromnu volju i motivaciju od samoga početka, nisu nikako htjeli kiksati u ovako važnom susretu. Motiv, dakle, bio im je na visini.

Image

(L-R) Bayern Munich's midfielder Leon Goretzka, Bayern Munich's midfielder Joshua Kimmich, Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski and Bayern Munich's midfielder Serge Gnabry celebrate after the fifth goal for Munich during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs Borussia Dortmund in the stadium in Munich, southern Germany, on April 6, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Pokorili su zahtjevne i neugodne suparnike u samo 45 minuta, pokazajući totalni nogomet. Samo su trčali, radili presing, bez stajanja, lomili su suparnika. Igrači su iznimno pozitivno reagirali na sugestivne Kovačeve poruke i upute tijekom utakmice, a to je bio presudan faktor u sjajnoj pobjedi i pokazatelj kako se ipak smiruju strasti u svlačionici. Igrači su u ovoj situaciji pokazali karakter, profesionalizam. Sve što nema veze s nogometom ostavili su po strani i gledali u Kovača kao u svog trenera kojem vjeruju.

Kovač je non-stop vikao uz aut liniju, skakao, slavio svaki gol, dao je čitavog sebe. Njemački komentator koji godinama prati Bayern München i njemačku nogometnu reprezentaciju Michel Munger izdvojio je četiri ključna faktora koja su obilježila ovaj derbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dortmund's Danish midfielder Thomas Delaney reacts during the German first division Bundesliga football match FC Bayern Munich vs BVB Borussia Dortmund in the stadium in Munich, southern Germany, on April 6, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Četiri ključna faktora

"Bili su motivirani uništiti Borussiju, imali su tri iz pakla - Robert Lewandowski, David Alaba i Thiago Alcântara, te društvo iz Dortmunda je radilo sitne pogreške, ali dovoljne za katastrofu", istaknuo je Munger, prenosi portal Straightred.de.

Na društvenim mrežama pojavila se Kovačeva izjava nakon susreta. Hrvatski trener je kazao kako je susret protiv Borussije bio velika utakmica za njih, odlična utakmica u više od 90. minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosim se svojim igračima", rekao je Kovač.

Fanovi na društvenim mrežama oduševljeni su obavljenim poslom za derbi od strane Kovača. Nakon brojnih kritika i otrovnih strelica upućenih prema njemu, Hrvat je opet - junak!

"Zaslužuje puno kredita za ovu veličanstvenu prezentaciju. Nakon onog cirkusa u srijedu okrenuo je momčad za 180 stupnjeva i razbio vodeću momčad lige i, naravno, Niko Kovač kao takav".

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo