NIKO KOVAČ PRED UTAKMICU PROTIV LIVERPOOLA: / 'Ne očekujte da se sami upucamo u nogu'

Image
Foto: AFP

'Neće biti 0-0'

12.3.2019.
19:49
AFP
VOYO logo

Bayernovi nogometaši odškrinuli su vrata četvrtfinala Lige prvaka nakon što su na Anfieldu protiv Liverpoola odigrali 0-0 u prvom srazu ovih dviju momčadi u osmini finala natjecanja. Daleko je to još od prolaska među osam posljednjih u natjecanju, no Allianz Arena će u srijedu sigurno disati za takav rasplet.

Trener njemačkih prvaka Niko Kovač utakmicu je najavio kao susret 'crème da la crème' europskog i svjetskog nogometa, ali i izrazio nadu da će mu momčad biti 'bolja u napadu nego što je to bila u prvoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učinkovitiji u napadu

"Moramo biti učinkovitiji prema naprijed i koristiti prostor. Mnogo smo toga pokazali u posljednjim utakmicama, dosta kreativnosti i stvorili smo mnogo šansi", kaže Kovač čija je momčad u posljednjih trinaest bundesligaških utakmica upisala dvanaest pobjeda i dodaje putem klupskih web-stranica:

"Želja i entuzijazam pokazani u posljednjim tjednima dokazuju mi da, kako se bliži kraj sezone, igrači bivaju sve više usredotočeni i mentalno jači. I neće biti ponovno 0-0 jer pobjeda je potrebna za prolazak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez jurnjave

Ono što Bayern neće napraviti jest jurnuti po pobjedu protiv sastava kojeg naziva najboljim kad su kontranapadi u pitanju.

"Potrebno je dobro otvoriti utakmicu, pronaći ritam. Ne možete očekivati od nas da jurnemo i tako se možda 'upucamo u nogu'. Potrebno je pronaći balans", upozorava Kovač koji će za nadolazeću utakmicu biti bez usluga Thomasa Müllera, Joshue Kimmicha, Arjena Robbena i Corentina Tolissa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo