Niko Kovač: 'Bog očito nosi naš dres'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač je nakon pobjede nad Islandom 2:0 bio presretan izvedbom svojih nogometaša koji su izborili nastup u Brazilu.

19.11.2013.
22:59
VOYO logo

"Zahvaljujem se svima, počevši od bivšeg izbornika Štimca, koji nas je doveo u ovu situaciju, navijačima i najviše igračima. Ostavili su srce i dušu na terenu, borili se za svaki centimetar terena i ponosan sam na njih. Vidjelo se ono što nas može krasiti ubuduće, ta tehnika, taj posjed i okomita lopta koja probija sve linije.

Možemo pričati da su igrači profesionalci i da su zaradili velike novce, no kad dođe utakmica osjeti se strah. Rekli smo da ćemo ih od početka napasti visoko jer ćemo s više prilika imati veću vjerojatnost zabiti gol. Moglo je na kraju završiti i s četiri ili pet nula", rekao je Niko Kovač i dodao da nije imao plan B za Mandžukićevo isključenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/aLEaGZ-U7jw

"Nisam taj karton uopće doživio, tek sam na televiziji vidio da je to jak prekršaj. Nećete vjerovati, prije utakmice sam sa Srebrićem pričao i pitao me imam li plan B ako netko izleti. Rekao sam da ga nemam, ali da ću ga imati ako dođe do toga. Nismo ga trebali i na kraju sam bio u pravu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je to Mandžukić podnio?

"Sigurno da mu je žao. Nadam se da neće biti velike kazne, bilo bi lijepo da svi ekstra igrači mogu nastupiti na svjetskoj smotri od prve utakmice."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/KNVVU7VBoak

Vaša očekivanja na svjetskoj smotri?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uh, daleko. Želim da ova naša Hrvatska igra ovakav nogomet kakav je igrala sada. Hoću da igramo brzo, okomito, sa strašću, ljubavlju, sve to mora biti karakteristika ove reprezentacije. Sad smo nešto napravili, sad nam trebaju analize, da nam se te komplikacije ne dogode opet. U mlađim uzrastima trebamo krenuti pravim putem. Ajmo to pokrenuti."

Štimac je u jednom trenutku euforije rekao da možemo do finala SP-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je njegovo pravo, ja sam Niko, ja činim sve postupno. Imamo puno posla, no dečki će biti maksimalno spremni. Radit ćemo na svemu i što nam dragi Bog da. Dao nam je Svjetsko prvenstvo, očito da nosi naš dres, nadam se da će ga i dalje nositi."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo