NIKO KOVAČ OTKRIVA KAKO DO USPJEHA S BAYERNOM: / 'Ako uspijemo postići jednaku glad kakvu su imali Hrvati na SP-u...'

Image
Foto: AFP

Bayern otvara bundesligaški dio sezone utakmicom protiv Hoffenheima

24.8.2018.
8:51
AFP
VOYO logo

Njemački nogometni prvak večeras s početkom u 20:30 sati kreće u obranu bundesligaškog naslova i to domaćom utakmicom protiv Hoffenheima. Po prvi put u utakmici njemačkog prvenstva najjaču njemačku momčad vodit će hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Jedan trofej Kovač je već stavio u Bayernove vitrine 5-0 pobjedom protiv bivšeg kluba Eintrachta u utakmici Superkupa. Naravno, 'berba' trofeja ono je što se od minhenskog kluba očekuje, svjestan je toga i hrvatski stručnjak koji je dao intervju Sport Bildu. Dijelove tog razgovora prenio je Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stepenica više

"Naravno da sam svjestan toga da je Bayern velika stepenica više i da sam svjestan onoga što se od mene tu očekuje. Ali osjećam u ovom trenutku veliku sreću. Uzbuđen sam i oduševljen igračima koji su potpuno posvećeni radu", veli Kovač uvjeren da može svojim znanjem dodatno podići Bayern:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Velikim klubovima poput Bayerna važan je svaki bod, tako bi to formulirao moj bivši trener Christoph Daum. Tjelesno moramo biti tako moćni da se svakoj utakmici možemo posvetiti s totalnim zadovoljstvom. Tako ćemo i momčad učiniti boljom. Svaki se naš igrač u nekom području može popraviti: fizičkom, tehničkom, taktičkom, mentalnom, motivacijskom, timskom."

Svi mogu napredovati

"Svaki može biti bolji! Pa i Arjen Robben i Franck Ribery. Naravno da su oni u svojim životima već puno toga ostvarili, postigli iznimne uspjehe. Zato im je klub i produljio ugovore. Kad obojicu gledam kako rade, primjećujem da se radom potpuno uklapaju u moju filozofiju, ne zadovoljavaju se ostvarenim, već stalno žele više. I mislim da ta posvećenost kod obojice dolazi iz srca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Robert Lewandowski i Niko Kovač

Vatreni kao putokaz

Na konstataciju novinara da je Kovač Hrvat i da utjelovljuje mentalitet kojim su mu sunarodnjaci postali svjetski doprvaci, bivši kapetan i izbornik Vatrenih je odgovorio:

"Glava puno toga odlučuje. Čovjek mora vjerovati u sebe i imati ciljeve u životu kao što su ih sada imali moji Hrvati. Onda ih je moguće i ostvariti. Individualna kvaliteta sama po sebi se ne boduje. Mentalitet i timska struktura igraju veliku ulogu, to je neka sasvim svoja kvaliteta. Posvećenost, motivacija, stav... U tome je hrvatska reprezentacija sigurno bila za primjer. Ako uspijemo postići jednaku glad kakvu su imali Hrvati na SP-u, onda možemo napraviti puno toga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo