Izbornik Niko Kovač u nevjerici: 'Šokiran sam i razočaran'

16.12.2013.
18:43
VOYO logo

"Šokirani smo odlukom FIFA-e, koja bi i nekom drugom igraču ugrozila reprezentativnu karijeru. Mi ćemo dati punu podršku našem reprezentativcu u vjerojatnoj žalbi na ovu odluku, no moramo biti iskreni i priznati da ovakva kazna znači kako Šimunić neće moći nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Iako znamo da Šimunić svojim ponašanjem nikoga nije htio povrijediti, FIFA je očito ovako drakonskom kaznom htjela poslati snažnu poruku. Utjeha nam je barem što su napori Saveza u Mandžukićevom slučaju urodili jednom utakmicom kazne, što je bio i minimum koji je mogao dobiti za izravni crveni karton", izjavio je za službenu stranicu HNS-a izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, a Niko Kovač dodao.

//www.youtube.com/embed/QL4du3XRil0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neugodno sam iznenađen, šokiran i razočaran FIFA-inom kaznom za Josipa Šimunića. Prvenstveno mi je žao Josipa, koji će propustiti Svjetsko prvenstvo. Znam ga dugo kao igrača i kao čovjeka i apsolutno sam siguran da ni na koji način nije želio bilo koga povrijediti. Znali smo da će Mandžukić biti kažnjen i u tom je kontekstu je dobro da se radi o jednoj utakmici suspenzije", rekao je Kovač.

Vrlo drastična kazna vjerojatno će označiti kraj reprezentativca koji je za Vatrene nastupio 105 puta. Uz navedene pojedinačne kazne, sa 70.000 švicarskih franaka kažnjen je i Hrvatski nogometni savez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo