KOVAČ JEDNU STVAR NIJE SMIO NAPRAVITI: / Zbog toga je preko noći postao neprijatelj i izdajnik; 'Okrenuo je najmoćnije oružje protiv sebe'

Image
Foto: Profimedia

'Mislim da se njegov karakter borio s ljudima u Bayernu. Znači, Niko je na jedan način kontrirao njima. Nikad nije ustuknuo, tako je bilo i sad.

5.11.2019.
18:52
Profimedia
VOYO logo

Kao što se i očekivalo, bivši hrvatski izbornik Niko Kovač i njegov brat Robert također prošlog su vikenda dobili otkaz na klupi Bayerna iz Munchena. Očekivano, rekli bi smo... Potop u Frankfurtu bio je točka na i treneru Kovaču. Bayern je trenutno 4. u Bundesligi i takvo što u Bavarskoj ne prolazi.

Image
KOVAČEV NASLJEDNIK OTKRIO PRAVU ISTINU O ODNOSU HRVATA I LEGENDE: /

'Nije mi bilo lako, jer jako cijenim Niku i Roberta'

Image
KOVAČEV NASLJEDNIK OTKRIO PRAVU ISTINU O ODNOSU HRVATA I LEGENDE: /

'Nije mi bilo lako, jer jako cijenim Niku i Roberta'

Odluka o Kovačevoj smjeni donesena nakon intezivnih razgovora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka o Kovačevoj smjeni je donesena nakon intezivnih razgovora tijekom subotnje večeri nakon 5:1 poraza od Eintrachta, na kojima su sudjelovali predsjednik Uli Hoeness, izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, sportski direktor Hasan Salihamidžić i sam Niko Kovač. Dobar dio prošle sezone Niko se mučio sa svojim Bayernom.

Konačna Nikina bilanca na klupi Bayerna

Iako je bavarski gigant s Kovačem prošle sezone osvojio tri trofeja (Superkup, prvenstvo i Kup), ispao je u osmini finala Lige prvaka od Liverpoola što je na "planeti Bayern" okarakterizirano kao neuspjeh. No, predsjednik Uli Hoeness i društvo iz uprave Bayerna ostavili su ga na klupi jer je na ostalim frontovima odnio pobjedu... Međutim, u novoj je sezoni izdržao svega nekoliko mjeseci. Konačna Nikina bilanca kao kormilar broda zvan Bayern je 65 susreta na klupi A momčadi, 45 pobjeda, 8 poraza, tri trofeja i uništavanje Tottenhama na Allianz Areni 7:2...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Niko Kovač bude pročitao ovu moju izjavu, mislim da će ju sigurno prihvatiti. Dakle, mislim da je i on taj otkaz očekivao, kao i svi mi. To se naslućivalo, o tome se pisalo, pogotovo sukobi s jednim igračem, pa s drugim, pa s trećim... Niko je tvrd čovjek, strahoviti profesionalac a u takvim situacijama bi više možda trebao plutati i plivati. Ali dobro, na kraju krajeva najbitniji je taj rezultat. Napravio je ono što su napravili svi treneri na klupi Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate kako je to, svi treneri u Hrvatskoj bili su prvaci s Dinamom, jedino onaj Bugarin (Ivajlo Petev) nije. Znači, da je bila moja mama na klupi i ona bi bila prvak. Međutim, bitna je razlika kad napraviš neki iskorak u Europi. To je bitno. On to nije napravio", rekao nam je bivši nogometaš, sad trener Igor Pamić koji je tijekom svoje karijere branio boje Istre, Pazinke, Dinama, Osijeka, Sochauxa, Hanse Rostock i Grazera AK. Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je 4 puta te ukupno sakupio 185 minuta igre, te je bio dio ĆirinihVatrenih na Euru 1996. u Engleskoj…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne znam kad je Bayern bio 4. nakon toliko odigranih kola u sezoni'

"Ne znam kad je Bayern bio 4. nakon toliko odigranih kola u sezoni. Evo, stvarno ne znam... Godine su u pitanju, vjerojatno. No, moramo reći kako Bavarci imaju jedan problem. Bayern je nekad više trošio na pojačanja i oni su svjesni da su neprikosnoveni u Njemačkoj. Oni to znaju, svjesni su svoje snage, ugleda, ambicija... U klubu rade pravi i iskusni majstori koji su godinama u nogometu, a Bayern ponekad više voli prodati nego kupiti. Kupili su klase poput Robbena, Riberyja, Xabija Alonsa i to su bili potezi za biti prvak Europe. Ali, sad imaju momčad za biti prvak Njemačke i eventualno uzeti Kup i Superkup. I oni će to napraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, isto tako ovim otkazom oni brane svoje poteze. Znaju i sami da je Niko Kovač ostao da bi jednostavno Bayern bio prvak. Međutim, vjerojatno zbog imidža i cjelokupne situacije, između ostalog, su se odlučili na ovaj potez. Atmosfera u Bayernu i u svlačionici A momčadi je bila strahovito loša. U Bayernu uvijek vlada pritisak, kao i u ostalim velikim momčadima.

'Niko je došao iz jedne komforne situacije'

Netko ga podnosi bolje, nego lošije. Niko je došao iz jedne komforne situacije. Najprije je bio izbornik mlade reprezentacije pa je zasjeo na strahovito opasnu izborničku klupu A selekcije Hrvatske i napravio solidan rezultat. Onda je otišao, baš zahvaljujući tom njegovom karakteru koji je za mene odličan, u Frankfurt gdje je imao komfornu situaciju, napravio je rezultat i onda je došao u Bayern u jedno totalno drugačiju situaciju i očigledno se u njoj nije uspio snaći. Ja sam siguran da bi Niko sad da hoće ostati trener u Bayernu možda neke stvari u odnosu na igrače i novinare možda drugačije napravio. No, nema za čim žaliti zato što je Bayern klub koji, kad ti da šansu, znači da vrijediš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Bayern Munich's Croatian headcoach Niko Kovac is pictured prior to the German first division Bundesliga football match between Eintracht Frankfurt and FC Bayern Munich on November 2, 2019 in Frankfurt am Main, western Germany., Image: 480727778, License: Rights-managed, Restrictions: Germany OUT / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO, Model Release: no, Credit line: Uwe Anspach / AFP / Profimedia

Kad se sve zbroji i oduzme, bila je to poluuspješna trenerska epizoda Nike Kovača na klupi Bayerna. Nije to toliko drastično loše, ali mislim da njega nije srušio rezultat nego ta loša atmosfera koja vlada u Bayernu", objašnjava nam Igor Pamić koga smo upitali koliko su bile pametne Nikine izjave poput one da su Frankfurtovi navijači najbolji u Njemačkoj. Njome je naljutio dio navijača Bayerna koji su mu uoči subotnjeg okršaja s Frankfurtom okrenuli – leđa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjave o najboljim navijačima u Njemačkoj

Kovač je mogao donekle popraviti počinjenu štetu na zadnjoj presici uoči utkmice, ali ostao je vjeran sebi. Bila je to kap koja je prelila čašu, ne to što je ostao vjeran sebi nego što je to ponovio i nekako se time “zainatio”, a takvo što ne prolazi kod nogometnih navijača, posebno kod Ultrasa i onih tvrdokornijih, zagriženijih... Simpatizirati druge navijače, posebno javno, u navijačkom svijetu je okarakterizirano kao izdaja…

“Ja neću mijenjati niti sebe, niti svoj karakter. Ako je iskrenost nešto što više nije poželjno u ovom novom vremenu, nema veze, ja se neću mijenjati, ostajem isti”, poručio je Niko Kovač o čemu više možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač se time dodatno zamjerio navijačima Bayerna, a dao je do znanja da on od svog karaktera ne odstupa, odnosno da se zbog nikog neće mijenjati nego će i dalje biti iskren i reći ono što misli, odnosno što mu je na duši. Bez obzira sviđalo se to nekome ili ne...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne možemo reći da navijači Bayerna nisu pravili ili da su neki drugi bolji od vlastitih navijača tvog kluba'

"Ne možemo reći da navijači Bayerna nisu pravili ili da su neki drugi bolji od vlastitih navijača tvog kluba. Bayern je nogometna institucija. Ja sam isto otvorena osoba, ali takvo što niti lud ne bi rekao. Prvo, svi znamo kakve navijače ima Bayern, koliko taj klub ima pristalica diljem svijeta, ne samo u Njemačkoj... Imao sam privilegiju s Nikom nešto malo igrati, biti i cimer u sobi, on je fantastičan čovjek, bio je i fantastičan nogometaš, pravi fighter, ratnik na travnjaku, sad je i odličan trener... Ali, mislim da se njegov karakter borio s ljudima u Bayernu. Znači, Niko je na jedan način kontrirao njima. Nikad nije ustuknuo, tako je bilo i sad. To ga je možda i koštalo otkaza, više čak nego rezultat. Automatski se okreće sve na gore, stvara se negativna energija, igrači ti počnu raditi iza leđa itd... Kad imaš publiku iza sebe, onda ti je ipak lakše. Niko je okrenuo najmoćnije oružje protiv sebe", zaključio je Igor Pamić.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo