NIKAD VIĐENA SNIMKA LUKE MODRIĆA: / U javnost procurio nevjerojatan video kapetana Vatrenih kad je bio mali pastir

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Povijest je zapisana na način na koji to nikad nije bila

14.7.2018.
8:30
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Luka Modrić u nedjelju s Hrvatskom ima priliku ući u povijest. Najboljem hrvatskom nogometašu svih vremena na putu prema naslovu prvaka svijeta stoji Francuska. Svi svjetski mediji ovih dana pišu o čudesnom Hrvatu i seciraju njegovu veličanstvenu karijeru.

DIRLJIVA PRIČA BRITANCA O MODRIĆU POSTALA APSOLUTNI HIT: ‘Neka pobijedi Hrvatska. Za Luku i starca po kojem je dobio ime’

Sad je u javnost procurio video koji bi mogao ući u legendu. Naime, prije 28 godina Pavle Balenović snimajući dokumentarac o vukovima na Velebitu uhvatio je kadar o kojem se sad priča i koji se gleda na veliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na velebitskom kršu u zaleđu Zadra

Povijest je zapisana na način na koji to nikad nije bila. Nekadašnji svirač bendža u legendarnoj grupi Plava trava zaborava vjerojatno ni u snu nije mogao pomisliti da će na velebitskom kršu u zaleđu Zadra uhvatiti danas ponajboljeg nogometaša svijeta i zvijezdu Real Madrida...

Taj kadar traje samo nekoliko sekundi, ali i više nego dovoljno govori o 'prošlom životu' Luke Modrića, onda kad je bio" dječak sa snovima". Tada petogodišnjak u prevelikoj jakni na velebitskoj buri štapom tjera koze u štalu dok ga vukovi odmjeravaju s pristojne udaljenosti. Njegov otac Stipo otvara vrata štale, a životinje jedna po jedna ulaze unutra. Gledajući taj kadar, zapravo je nepojmljivo da je taj dječak danas na vrhu svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatnu snimku malog Luke Modrića autor je postavio na društvenim mrežama, a našeg kapetana kako, tada kao 5-godišnjak, bez straha na velebitskoj buri i pod paskom gladnih vukova tjera ovce u tor u sklopu rodne kuće se može vidjeti OVDJEod 2:30 minute...

Dirljiva priča o čovjeku i vuku

Jedan korisnik Youtubea prepoznao je malog Luku i odmah upitao 'je li moguće da je to on na snimci'. Balenović je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je on!

Tportal piše da je Pavle Balenović prije skoro tri desetljeća nabavio štene vuka u Gračacu, ali kako je brzo shvatio da vuk neće preživjeti u Zagrebu, odlučio ga je pustiti na slobodu u velebitskim prostranstvima. Dirljivu priču o čovjeku i vuku ekranizirao je BBC u svojem dokumentarcu 'Čovjek-vuk, dnevnik Pavla Balenovića'. Zanimljivo je da je Balenović film prvo ponudio Hrvatskoj televiziji, koja ga je odbila, a nakon što ga je otkupio BBC te potom nevjerojatnih 44.000 televizijskih kuća diljem svijeta, od britanske televizije ga je konačno otkupio i HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo