Počinju problemi za Mandžu? 'Scena je bila kao iz ledenog doba'

Njemački Bild dan nakon poraza Bayerna u Superkupu od Borussije obrađuje odnos Marija Mandžukića i Pepa Guardiole, a trenutak kada ga je trener zamijenio opisuje kao scenu iz ledenog doba.

28.7.2013.
21:24
VOYO logo

Bild podsjeća da je Mandžukić prošao samo pola metra kraj Guardiole te da se nisu niti pogledali.

Bild se pita što je s raspoloženjem Mandže i tvrdi da posljednjih tjedana i nije baš najbolje. To objašnjavaju tvrdnjom da kod Guardiole klasični napadači nisu u prvom planu te tvrde da je zato Mario Gomez i napustio klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački list podjeća da je Mandžo bio zamjena za Marija Gomeza kada je doveden iz Wolfsburga te da je na impresivan način iskoristio ozljedu suigrača. Podsjeća da je zabio 15 bundesligaških golova, vrlo važan u finalu Lige prvaka, te odradio i ogroman posao u obrambenim zadacima.

"No, sve to više ništa ne vrijedi. Kod Guardiole svi kreću od nule, pa i Mandžukić kojem prijeti i klupa", piše Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac, pak, ne strahuje zbog Mandžukića i smatra da neće imati problema s novim trenerom.

"Kakvih problema? Ma, budimo sretni, Mario igra u klubu koji je europski prvak. Mandžukić je jedan od igrača s najvećim učinkom u Bayernu i jedan od najzaslužnijih za uspjehe koje je Bayern postigao prošle sezone. Sumnjam da postoji trener koji bi se u većoj mjeri lišio takvog igrača, a mislim da to nije ni Guardiola. Sigurno je da će rotirati više igrača, jer Bayern ide na četiri kolosijeka i želi ponoviti ono što je postigao prošle sezone. Bitno je da Mandžukić igra i bude dio momčadi, a Bayern ne čini 11, već 25 igrača plus sve ostalo", izjavio je Štimac za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger (29) proglašen je najboljim nogometašem u Njemačkoj u prošloj sezoni. U tradicionalnom izboru koji je organizirao Kicker glasalo je 527 novinara.

Schweinsteiger je dobio 92 glasa, pet više od Francka Riberyja i sedam od Thomasa Müllera. Prvi nogometaš izvan Bayerna na ljestvici je napadač Borussije Dortmund Robert Lewandowski koji je s 55 glasova zauzeo četvrto mjesto. Jedini nogometaš izvan Bayerna i Borussije među najboljom desetoricom je napadač Bayer Leverkusena Stefan Kieβling na šestom mjestu, dok našeg Marija Mandžukića nema u Topu 10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iznenadila me pomalo ova nagrada budući da se o meni prole sezone često pisalo kritički. U svakom slučaju, ovo je nagrada za cijelu momčad", istaknuo je Schweinsteiger.

Za trenera godine je uvjerljivo i sasvim očekivano izabran Jupp Heynckes koji je Bavarce u prošloj sezoni predvodio do trostruke krune: naslova u Bundesligi, DFB-Pokalu i Ligi prvaka. Heynckes je dobio 383 glasa, drugi je trener Freiburga Christian Streich (77), a tek treći strateg Borussije Jürgen Klopp (19). (TS)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo