'Nije u redu da se ističe samo Ante Gotovina!'

Nogometaši Zadra su u subotu na gostovanju kod Šibenika na travnjak istrčali u majicama s likom Ante Gotovine i porukom Heroj, a ne zločinac te tako naljutili povjerenika 1. HNL-a Josipa Breznog.

18.4.2011.
19:14
VOYO logo

Josip Brezni je nakon tog čina zadarskih nogometaša na adrese svih hrvatskih prvoligaša poslao dopis da to ne čine pojedinačno na svoju ruku i objasnio svoj apel:

"Smatram da bismo svi zajedno, na razini HNS-a i Udruge prvoligaša, trebali jedinstveno manifestirati mišljenje o haškim presudama. Budući su one izrečene u petak, isti sam dan kontaktirao vodstvo Saveza i neke Udruge ratnih veterana, no premalo je bilo vremena da se sve organizira, budući su već isti dan igrana tri susreta. Zato smo odlučili kako je najbolje da se u ovom kolu ne iskače pojedinačno, nego da za tjedan dana pripremimo zajedničku akciju", izjavio je Sportskim novostima povjerenik 1. HNL-a Josip Brezni i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudac susreta u Šibeniku morao je napomenuti gostima iz Zadra da ne izlaze, na svoju ruku, u majicama koje su nosili, iako ne mislim da se pritom dogodilo neko zlo. Ipak, naglašavam kako nije riječ o lokalnoj akciji, niti je u redu da se ističe samo jednog generala, budući da Gotovina nije branio Zadar ili Pakoštane, nego Hrvatsku, jednako kao i Mladen Markač. Na razini Hrvatske oni moraju imati isti tretman. Upravo sam stoga želio da sve bude bolje pripremljeno", kaže Brezni koji tvrdi da će se ovaj tjedan obaviti konzultacije oko namjere da se u sljedećem, 26. kolu HNL-a na svim utakmicama iskaže stav o presudi osuđenom hrvatskom generalu.

Istovremeno, nije znao odgovoriti na pitanje boji li se reakcije iz UEFA-e, budući da krovna europska nogometna organizacija ne dopušta miješanje politike u nogomet:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam radi li se ovdje o politici, budući da su u pitanju sudske presude. Koliko mi je poznato, sud ne bi smio imati veze s politikom, druga je stvar kako mi doživljavamo odluke u Haagu. Dakako, ne mogu reći hoće li UEFA nešto učiniti ili neće", zaključio je Brezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo