NIJE ŠALA: / RNK Split je uvjerljivi europski rekorder, Dinamo na drugom mjestu!

Image

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) analizirao je broj igrača koji su u aktualnoj sezoni koristili europski klubovi i došao do zaključka koji je vrlo zanimljiv za nas.

20.12.2016.
16:35
VOYO logo

Pokazalo se, naime, da je uvjerljivi europski rekorder po broju korištenih igrača u utakmicama domaće lige - RNK Split! Od 1. srpnja ove godine klub s Parka mladeži je u utakmicama nacionalnog prvenstva na teren slao čak 37 različitih igrača. Na žalost Splićana, takve im silne rotacije nisu puno pomogle, pa su sa svega osam bodova iz 20 utakmica na pretposljednjem mjestu hrvatske lige.

Nevjerojatni Finci

Priča tu, međutim, ne prestaje biti zanimljiva za nas. Naime, na drugom mjestu ove neobične ljestvice nalazi se zagrebački Dinamo! Modri su izvrtjeli 32 igrača tijekom jesenskog dijela sezone i u ovom poretku dijele drugo mjesto sa Standardom iz Liegea, te rumunjskim klubovima Steauom i Targu Muresom. U ligama 'petice' najviše je igrača koristio njemački Werder (30), a slijedi ga Osasuna (29).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

S druge strane, najmanje igrača od svih europskih klubova obuhvaćenih istraživanjem, svega 17, koristio je finski prvoligaš Mariehamn. U pet najjačih liga Staroga kontinenta rekorderi su Chelsea, Bayern, Eintracht Frankfurt, Borussia Mönchengladbach, RB Leipzig i Roma (svi po 20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo