Nije moglo bez cirkusa: Mamić napao doministra!

Službeni dio skupštine HNS-a nije bio dovoljan da završi tužna sjednica na kojoj su se u ponedjeljak međusobno prozivali izaslanik UEFA-e Igor Surskis, Petar Skansi i Zdravko Mamić.

11.3.2013.
14:53
VOYO logo

Na izjavu Surkisa reagirao je Petar Skansi, zamjenik ministra Jovanovića, ocjenom da su takve prijetnje neprimjerene, a na kraju se umiješao i Zdravko Mamić, koji je pismo premijera Zorana Milanovića upućeno UEFA-i i njegovom predsjedniku Platiniju nazvao diplomatskim gafom te rekao da ne vjeruje da ga je pisao predsjednik Vlade.

Doministar Skansi bio je od onih koji su htjeli još nešto reći novinarima nakon završetka sjednice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što nisam dobio riječ na kraju, kako mi je Vrbanović i obećao. Da repliciram gospodinu Mamiću, koji je iskoristio ovu skupštinu da pokaže svoju stranačku opredijeljenost, a budući da mu nitko nije oponirao, zaključujem da tu vlada jednoumlje. Ja nisam stranački opredijeljen. Htio sam reći da je Vlada RH napravila po pitanju akcijskog plana puno više od drugih vlada, a za Mamića je zaključak da će biti bolje kad dođe njegova partija na vlast."

Na Mamićevu opasku da Milanovićevo pismo nije autentično, da ga premijer nije napisao, Skansi je rekao: 'To je uvreda za mene!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Dinama, jasno, bio je od onih koji su trebali još pozornosti medija.

"Preklinjem i klečim pred premijerom da primi delegaciju UEFA-e, kao što je to učinio premijer Srbije, koji ih je dočekao s osam ministara. Svi smo bili konsternirani na skupštini pismom koje je pročitao Skansi. Surkis je odmah zvao UEFA-u i pokušao doći do Platinija, ali došao je do glavnog tajnika i pitao ga kako da se postavi", rekao je Mamić, a potom se 'oslobodio' i napao proslavljenog košarkaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sramota što je Skansi napravio od sebe. Sportaš je kojem smo se svi divili i navijali za njega, a on je sa 70 godina prvi put preuzeo jednu radnu funkciju. Nitko ne može shvatiti zašto. A on je zapravo naš ministar sporta. Nemam ništa protiv Vlade, to je moja Vlada i molim Milanovića da ne nasjeda podmetanjima nekih marginalaca i da ga ne uvlače u sukob s UEFA-om", izjavio je Mamić i zaključio u svom stilu:

"Ministarstvo prosvjete i sporta ruglo je ove Vlade i to misli 99 posto građana, jer 15 mjeseci na vlasti iza njih su samo afere. Divim se kako ih Milanović još trpi i podnosi. I Surkis misli da Milanović nije napisao to pismo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo