NI PREKRASAN GOL DINAMOVCA NIJE IM POMOGAO: / Prosinečkom i njegovoj očajnoj BiH sada treba čudo za plasman na Euro

Image
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske

15.10.2019.
23:04
Armin Durgut/PIXSELL
VOYO logo

U 8. kolu kvalifikacija za Euro reprezentacija Bosne i Hercegovine pokleknula je protiv Grčke u gostima izgubivši s 2:1, dok je izravni konkurenti Finci svladali Armeniju u drugoj utakmici s 3:1.

Dva kola prije kraja kvalifikacija BiH ima pet bodova manje od Finske koja ima plasman na Euro ako u sljedećem kolu pobjedi, pazite sada, Lihtenštajn. BiH može dalje samo ako pobijedi Italiju i Lihtenštajn, ali da pritom Finci ne pobijede Lihtenštaj i da izgube od Grčke. Čudo im treba, dakle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, vojnici Roberta Prosinečkog imaju šansu za Euro kroz play-off Lige nacija jer su bili prvi u svojoj skupini toga natjecanja. Tamo ih čeka, kako sada stvari stoje, Wales, Slovačka ili Sj. Irska, a najbolji od njih ići će na Euro.

Image
Image

12.10.2019., Zenica, Bosna i Hercegovina - Kvalifikacijska utakmica za Europsko nogometno prvenstvo 2020., skupina J, Bosna i Hercegovina - Finska. Amer Gojak Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Očajna BiH

Spomenimo još kako je ovo bila jedna od najgorih utakmica otkako je Prosinečki na klupi i pravo je čudo kako su uopće uspjelo održati remi do 88. minute. Domaćin je poveo u 30. minuti prekrasnim pogotkom Pavlidisa koji je razbucao obranu i na kraju matirao vratara BiH. Pet minuta kasnije odgovara Dinamov veznjak Amer Gojak zabija krasan gol na asistenciju Kolašinca, ali igra u nastavku bila je očajna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo bi se da će BiH navaliti na Grčku, koja zaista ne igra neki napadački nogomet niti je imala razloga igrati ga u njima potpuno nevažnoj utakmici, ali BiH je u 45 minuta tek desetak puta prešla na protivničku polovicu i uputila je samo jedan jedini udarac u drugom dijelu. Grci su tukli svim sredstvima čak 16 puta, a Prosinečkog je spašavao vratar Šehić koliko je mogao, sve do 88. minute i autogola Kovačevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo