DRAMA U OSIJEKU: / Trofejni hrvatski gimnastičar doživio srčani udar, pola sata bio je klinički mrtav

Image
Foto: Screenshot/Facebook

Jedan od najtrofejnijih hrvatskih gimnastičara Tomislav Marković (31) pretrpio je u srijedu srčani udar i trenutačno se oporavlja u osječkom KBC-u.

31.3.2017.
9:07
Screenshot/Facebook
VOYO logo

Kako izvještava Glas Slavonije, dramatični se događaj zbio u srijedu popodne u Šećeranskom domu gdje privremeno vježbaju gimnastičari Osijek Žita dok ne završi obnova njihova Sokolskog doma. Marković zbog operacije živca na potkoljenici ne trenira punim intenzitetom, a u Šećeranskom domu je tog nesretnog dana pomogao u osposobljavanju dvorane za trening.

U jednom se trenutku, tijekom namještanja sprava, samo srušio. U blizini su, srećom, bili trener i izvršni dopredsjednik Osijek Žita Vladimir Mađarević i njegov kolega Boris Čulin koji su priskočili u pomoć i reanimirali Markovića dok nije došla hitna pomoć. Potom je liječnica nastavila s reanimacijom, a gimnastičar je nakon toga prevezen u bolnicu. Sportske novosti navode i da je Tomislav 30 minuta bio u stanju kliničke smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregledima nije utvrđeno nikakvo sužavanje krvnih žila pa nije bilo potrebe za ugradnjom 'stenta'. Marković je i dalje pod liječničkim nadzorom, a stanje mu je stabilno. U međuvremenu se Marković oglasio na Facebooku i uz fotografiju iz bolničkog kreveta napisao: "Što te ne ubije, to te ojača."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marković iza sebe ima niz uspjeha na natjecanjima Svjetskog kupa. U vježbi na tlu je 15 puta bio na postolju u Svjetskom kupu, a 2014. i 2015. je završavao na prvom mjestu svjetske ljestvice u svojoj disciplini. Prije dvije godine je na Europskom prvenstvu u Montpellieru bio sedmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo