Nezadovoljnici otvorili oči Kruni Jurčiću!

Dinamo nije imao nikakvih problema protiv drugoligaša HAŠK-a u osmini finala Hrvatskog kupa.

25.10.2011.
19:19
VOYO logo

Dinamo je lako preskočio ovu prepreku, otišao u četvrfinale i mirno može gledati prema dalje. Modri su u povijesti znali osramotiti svoj dres baš u ovoj fazi natjecanja, pa je postojao oprez radi sjećanja na Dugo Selo, Naftaš iz Ivanića. No, Jurčić je prilično izmiješao sastav bez obzira na poučke iz povijesti i nije imao problema s prolaskom. Zanimljivo, kapetan je od prve minute bio Mateo Kovačić.

Dinamo je brzo naznačio da će za njega ovo biti "običan dan u uredu", već nakon sedam minuta stigli su o vodstva, udarac iz kuta izveo je Ibanez, a Ademi glavom zabio. Bile su to njegove prve minute ove sezone nakon ozljede gležanja i odmah je upisao pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što bi moglo zabrinuti Krunu Jurčića je ozljeda Tonela. Ioanko nema mnogo izbora oko stopera, a nakon pola sata Portugalac je nakon jednog duela pao, primio se za butni mišić i odamh tražio izmjenu, nije mogao nastaviti susret. Ako je mišić puknuo, stanka neće biti mala.

Modri su do poluvremena otklonili sve dvojbe oko prolaska, nadanja domaćina da mogu iznenaditi. Prvo je nakon prodora Ibaneza Krstanović krasno zabio petom, a onda je pred odlazak na odmor Morales iz prve opalio po povratnoj lopti i pogodio pod samu prečku za mirnih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je krenuo u istom plavom nisu, opet je, treći put, asistent bio Ibanez, a novi strijelac je postao Jakub Sylvestr koji je tako prekinuo dugi post. U rijetkim izletima pred vrata Dinama, HAŠK nije bio posebno opasan, a ni Kelava nije poslušao molbe s tribina da pusti koju loptu u svoju mrežu.

Zagreb se plasirao u četvrtfinale, Inter i Radnik Legea ispali su iz Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo malo nedostajalo je da Zagreb u osmini finala Hrvatskog nogometnog kupa ispusti dva pogotka prednosti protiv Splita. Na kraju su pjesnici ipak pobijedili s 2:1. Domaćin je u samo tri minute u završnici prvog poluvremena poveo pogocima Nikole Frljužeca i Damira Šovšića s bijele točke. Završnica susreta pripala je Splićanima. Nakon što Šovšić u 69. minuti nije iskoristio šansu, jurnuli su gosti i utakmicu odveli u neizvjesne vode. Najprije je Velimir Vidić u 77. minuti poentirao glavom, a tri minute kasnije Zagreb je imao puno sreće. U samo pet sekundi Splićani su dvaput nakon udarca glavom (Golubović i Čop) pogodili gredu. "Očekivao sam bolji Split. A mi smo trebali riješiti utakmicu, a ne doći u konfuznu situaciju. Ipak, obranili smo se", rekao je trener zagrebaša Gordan Ciprić. Tonći Bašić, trener Splićana nije bio zadovoljan. "Prekasno smo postigli gol. Nadam se boljem rezultatu u prvenstvu u petak protiv Zagreba", kazao je Tonći Bašić, trener Splićana. Puljane je u Varaždinu golom u produžecima u četvrtfinale odveo Karlo Primorac, a Rijeka je na Kantridi svladala Inter sa 1:0 pogotkom Salčinovića u 58. minuti. "Ne žalim zbog poraza, jer igrali smo dobro, imali nekoliko vratnica, a prosjek starosti momčadi bio je oko dvadeset i nešto sitno godina", rekao je Branko Laljak, direktor kluba.

Vezani članci:

arti-201110240633006 arti-201110230354006 arti-201110220406006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo