NEVJEROJATNO OTKRIĆE: / Barcelona potjerala veliku zvijezdu zbog - WC papira!?

Image
Foto: AFP, CESAR RANGEL

Potpuno bizarna priča objavljena je ovih dana u novoj knjizi Barcelona Inedit čiji su autori povjesničar Manuel Thomas i novinar Frederic Porta.

15.3.2016.
13:24
AFP, CESAR RANGEL
VOYO logo

U sedamdesetim godinama prošlog stoljeća Barcelona je bila nizozemska 'utvrda'. Jedna od glavnih klupskih zvijezda bio je sjajni veznjak Johan Neeskens koji je stigao na Camp Nou 1974. i tako se ponovno ujedinio s nekadašnjim suigračem Johanom Cruyffom i trenerom Rinusom Michelsom s kojima je surađivao i u Ajaxu.

Završio u Cosmosu

Neeskens vrlo brzo postao jedan od miljenika Barceloninih navijača, ali je 1979. naprasno napustio klub iako je imao samo 28 godina i mogao je još puno dati katalonskom nogometnom divu. Pravi razlog odlaska, barem tako tvrde spomenuti autori, otkriven je u netom objavljenoj knjizi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njihovoj verziji događaja, Neeskens je morao napustiti Barcelonu jer tadašnjem predsjedniku kluba Joseu Luisu Nunezu nije želio dodati WC papir! Navodno je na stadionu Rico Perez u Alicanteu Nunez u odlučujućem trenutku shvatio da nema dovoljno papira. Zamolio je Neeskensa, koji je bio u toaletu do njega, da mu doda spasonosnu stvarčicu, ali ovaj je to odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nunez je tada navodno čvrsto odlučio da će se riješiti Nizozemca čim se ukaže prva prilika. A ona se pojavila sljedeće godine kada je stigla ponuda New York Cosmosa. I Neeskens je tako završio u Velikoj jabuci, a je li WC papir pravi razlog, znaju vjerojatno samo on i Nunez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo