NEVJEROJATNO, ALI I ISTINITO: / Znate li da među aktivnim igračima Chelseaja najdulji staž u klubu ima Hrvat?

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatski vratar Matej Delač igrač je koji ima najdulji staž u Chelseaju. Podatak je tim zanimljiviji ako se zna da je 24-godišnji čuvar mreže od 2010.

20.7.2017.
8:11
PIXSELL
VOYO logo

Branio je, piše nogometni portal Goal, tako u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Portugalu, Srbiji, BiH, Francuskoj i Belgiji, negdje u elitnom nogometnom društvu, negdje među drugoligašima. Što se staža u Chelseaju tiče, odnosno podatka da je igrač koji je među aktivnim nogometašima tog kluba najdulje ondje, Delač je toga svjestan.

'Znam taj podatak'

"Znam za taj podatak, činjenicu kako sam od svih u klubu igrač s najduljim profesionalnim stažem u Chelseaju. Ovoga ljeta su mi ljudi u klubu to rekli, baš smo se nasmijali na tu temu. Istina, malo je neobična situacija, ali to je sve nogomet. Posljednjih godina klub su napustili Terry, Ivanović, Čech, Mikel i svi drugi iskusniji igrači, tako da sam ja sada najdulje ovdje", prenosi Goal njegove riječi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

27.07.2014., Ljubljana, Slovenija - Na stadionu Stozice odigrana je prijateljska utakmica NK Olimpija Ljubljana - FC Chelsea. Matej Delac na zagrijavanju prije utakmice. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Trenutačna situacija mu je sljedeća...

"U Londonu sam još od 1. srpnja, tu sam na pripremama. Svakodnevno treniram s grupom od 15-ak igrača koju ubrzo očekuju posudbe ili transferi. S nama je donedavno bio i Mario Pašalić, no njega su sad prebacili u prvu momčad."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je Delač i što najradije pamti iz Chelseaja.

Brani u kontinuitetu

"Bilo je tu stvarno svega i svačega, puno dobrih trenutaka koje ću pamtiti. No, uvijek izdvajam nastup u prijateljskoj utakmici za Chelsea, 45 minuta protiv Olimpije u Ljubljani. To mi je baš bilo veliko zadovoljstvo. Znate, ja ovdje ne mogu dobiti radnu dozvolu, to me stalno koči. Zato ne mogu na posudbe nekamo u Englesku, već stalno odlazim u druge europske klubove. Svima nam je cilj jednoga dana zaigrati u engleskoj ligi, ali zbog radne dozvole tu ne mogu niti nastupiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne žali što je napustio HNL tako rano.

"Ne, ne razmišljam na taj način. Gledajte, karijera uvijek može biti bolja, ali ja sam s 24 godine prošao puno toga, sada skupio dosta iskustva. Prve dvije i pol godine nisam branio na posudbama, no sada četiri godine branim u kontinuitetu. Sigurno na početku s 18 godina nisam znao što me čeka, niti sam bio spreman za jače europske lige. Naučio sam dosta, ne žalim ni za čime. Imam 24 godine, rekao bih da sam opet na nekom početku. Kroz razne lige sam upoznao puno vratarskih stilova, naučio razne tehnike, ali i upoznao puno pravih prijatelja", zaključio je Delač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Delač je 2014. čuvao mrežu Chelseaja protiv Olimpije u Stožicama.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo